Žákyně a žáci zahájili soutěž družstev

12.05.2013 19:26

Ve Svitavách byly zahájeny soutěže družstev staršího žactva.Naše děvčata pomýšlí na medaili, ale konkurence je velmi silná. Svými výkony potěšila jen hrstka našich závodníků, ostatní se musí zlepšit. Chyběla mi týmová atmosféra, radost, větší drive za výsledkem, lepší soustředění. Na téhle úrovni už to není jen zábava, pokud chcete uděělat nějaký výsledek, musíte si zatím jít po hlavě, odvážně a hlavně plně koncentrovaní. Závody extrémě vyšly Káje Hloupé, která parádně vyběhla rozběh na 60m za 8,37, škoda že to bylo s nepovoleným větrem. Ve  finále bohužel už na svůj výkon z rozběhu nedokázala navázat. Je potřeba hodně zapracovat na technice běhu a hlavně startu. Velmi kvalitní byla od Káji i třístovka. Svým časem si řekla o místo v sestavě štafety na 4x300 při MČR žactva. Dobře zamakaly i Eliška Bačová a Klára Voleská. Obě děvčata prošla do finále B na 60m. Dobře běžely i obě půlkařky. Šárka Novotná v sólo závodě vyhrála 800m za 2:36, Eliška Doskočilová skončila čtvrtá za 2:45. Škoda, že se Eliška zamotala do kolize v úvodu závodu, jinak to mohlo být ještě lepší. Hezký osobák si udělal i Vojtěch Beneš na 1500m překážek časem 5:21. Svým časem zaútočil na účast na MČR žactva na této trati. Uvidíme jestli to klapne, konkurence je veliká, ale Vojta opravddu vážně zabojoval. Další běžec Filip Peška si vytvořil osobáček na 800m za 2:37. Zlepšení jako hrom! Dobře Filipe! Z dalších výkonů bych vyzvedl Terezu Dostálovou na výšce, Petru Vávrovou v diksu, Aničku Mědílkovou na 100m př., Jitku Muselovou i s přešlapy na dálce, Sabču Duchoslavovou v dálce  i když tam byy to mohlo uletět i dál. Ostatní zůstaly za očekáváním. 

Ale nesmíme mít hlavu dole, hned v dalším kole musíme zaútočit na medailové pozice. Uteklo nám  spoustu laciných bodů. např. štafeta 4x60 děvčat :-D to se stane, ale je to škoda.

Musíme si i víc fandit, víc se na sebe usmívat, prostě my jako Mejto máme na placku! A my ji vybojujem!  pojďme holky! a kluci taky samozřejmě!