Z "Gigantu" vezeme dvě medaile a spoustu zkušeností

26.02.2013 13:24

O víkendu proběhlo MČR dorostu a juniorů v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce. Zdeňka Seidlová přivezla dvě medaile ze svých netradičních disciplín. 

Andrea Doubková, Petr Smolák a Bára Chytková dosáhli také na skvělá umístění a bylo by škoda, kdyby zapadli ve stínu naší nejúspěšnější atletky. Pojdme si zhodnotit vystoupení všech akterů.

Petr Smolák - nastoupil mezi juniory na trati 3000m  a předvedl skvělý výkon. Doběhl celkově 11. v novém osobní rekordu a patřil k velmi příjemnému překvapení naší výpravy. Doufejme, že tento výsledek motivuje Péťu do další přípravy a v léťě na steeplu vylepší své dosavadní umístění na MČR. 

 

Andrea Doubková - jednoznačně nejvytíženější naše atletka. Na 60m př. vypadla v rozběhu i přesto, že běžela druhý letošní čas. Na 400m, kde patřila k favoritkám, se závod příliš nepovedl. Trať byla rozběhnuta ve velkém tempu a v konci chyběly síly na atak finalových pozic. Náplastí na neúspěch ze čtvrtky může být velmi dobrá dvoustovka. Čas 26,38 sice na postup nestačil, ale před letní sezonou je velkým pozitivem. 

 

Bára Chytková - benjamínek výpravy. Na MČR startovala Bára vůbec poprvé. S tratí 3000m se bila statečně. O výsledku rozhodla malá zkušenost na této trati. Celkově 14. místo je dobrým odrazovým můstkem pro letní sezónu. 

 

Zdeňka Seidlová - přivezla  dvě medaile z nejkratších sprintů. Na 400m by neměla příliš konkurenci a i vzheldem k příjemným skutečnostem a pozvánce do seniorské reprezentace, jsem volil kratké sprinty. Pokud by totiž musela nastoupit ve štafetě žen na ME v Göteborgu, šla by 5 čtvrtek ve 14ti dnech. Zdenča běžela krátké sprinty skvěle. Na obouch tratích si zaběhla osobák. 60m pod 7,80, konkrétně 7,76, což znamenalo bronz a 200m pod magickou hranici 25 sec. což znamenalo stříbro v čase 24,98sec. Skvělý osobáky!

 

Štafeta 4x200 ve složení Novotná, Valášková, Chtyková, Seidlová - bohužel nedoběhla. Poučení je jediné - pokud vás někdo vystrčí z trati ne vaší vinou, pokud to jen trošku jde, pokuste se dokončit. Prďte na rozhodčí, co na vás křičí a dokončete.  Pak můžeme dát protest proti diskvalifikaci za vyšlápnutí.  Je potřeba počítat s tím, že ty štafety co předávají před námi se tam budou motat a nebojte se si zakřičet "dráha"! Oni doběhnou a nevnímají,  to je na vás co začínate usek. Musíte si je seřvat! Třeba již za týden na žactvu nám tato zkušenost pomůže k dobrému umístění! Nebo Zdenče na Mistrovství Evropy!