Vysokomýtští atleti na mistrovství ČR žáků vybojovali dvě finále

23.09.2019 08:39

V Kolíně se konalo tento víkend mistrovství ČR žáků a žákyň. Počasí vyšlo skvěle a i vysokomýtským závodníkům se hlavně první den šampionátu dařilo na výbornou. Markéta Burešová byla jednou z aspirantek na cenný kov, a to potvrzovala hned v kvalifikaci. Naprosto nekompromisně si doskákala pro svůj postup a ze všech závodnic v kvalifikacích držela vynikající druhé místo výkonem 548cm, což bylo pouze jeden centimetr za jejím osobním maximem. Na osmistovce jsme meli dvě želízka v ohni. Jonáš Vávra toužil po svém druhém karierním finále, ale v rozběhu nebyl jistý. Takticky mu závod příliš nevyšel a do osmičlenného finále nakonec nepostoupil. To jeho oddílový kolega měl o trochu více štěstí. Jakub Dudycha se dlouhým závěrem tlačil do cíle.   Zaběhl si nový osobní rekord a postoupil do svého prvního velkého finále. Jonáš Vávra nakonec skončil na skvělém desátém místě.

Sobotní brzké vstávání a finále dálkařek v deset hodin zažila i Markéta Burešová. Stříbrná medailistka z Olympiády dětí a mládeže z letošního roku strašně moc chtěla. Po ránu ale nebyla tak svěží jako v předchozím dnu. Běžecky to nebylo ono. Markéta se se svým výkonem neskutečně prala. Snažila se, bojovala, ale ten optimální pokus nepřicházel. Když už to bylo daleko, tak s přešlapem. Markéta se zvládla probojovat do užšího finále, ale sobotní výkon 534cm jí stačil pouze na šesté místo. Na první pohled velké zklamání, na druhou stranu velká zkušenost. Do dalších závodů musíme být ještě víc hladovější odhodlanější a přímočařejší. Soupeřky zaskákaly skvěle. Na medaili bylo potřeba skočit 558cm.

Jakub Dudycha ve svém prvním finále nedokázal reagovat na vysoké tempo závodu. Ten byl rozběhnut opravdu neskutešně rychle. Jednalo se o historicky nejrychlejší finále na 800m v historii ČR. Jakub až jakoby nemohl té rychlosti věřit. Nakonec vybojovala skvělé sedmé místo. V kategorii žáků byl nejrychlejším závodníkem ročníků 2005 a je velkou nadějí vysokomýtské atletiky do budoucna.

Děkujeme všem zúčastněným za předvedené výkony, všem ostatním za podporu a všichni makáme, nejme obyčejní jsme ACVM a bez práce nejsou koláče.