Vysokomýtské atletky sahaly při MČR do 22 let v Hodoníně po bronzu, zaběhly oddílový rekord!

30.08.2015 21:38

Poprázdninové mistrovství ČR kategorie do 22 let hostil moravský Hodonín. Region s celoročně nejteplejším podnebím teplem závodníky vůbec nešetřil.  Horko bylo místy velmi úmorné.

Naše děvčata byla blízko medaili ve štafetě 4x400m. Tu velmi dobře rozběhla Martina Homolová. Barbora Chytková přebírala na třetím místě a bojovala ze všech sil. V závěru jí ale soupeřka trošičku poodběhla a předávala čtvrtá.  Velmi příjemným překvapením naší čtveřice byl výkon nejmladší členky Martiny Čihákové, která běžela hodně hluboko pod hranici vlastního osobáku a dokázala udržet soupeřky na dostřel. Zdeňka Seidlová, letos 7. z ME juniorů, pak kvalitním výkonem dostala v prvním nejsilnějším běhu náš kvartet až mezi nejlepší tři týmy. Děvčata musela ale čekat jak poběží druhý běh. Tam velmi dobře běžely závodnice Slavie a nakonec náš kvartet odsunuly na bramborovou pozici. Brambora mrzí, bylo to blízko. Naše štafeta 4x400m ve složení Homolová, Chytková, Čiháková, Seidlová zaběhla  nový oddílový rekord.

Obě naše elitní sprinterky Seidlová s Homolovou nebyly v úplné pohodě. Přesto vybojovaly v obrovské konkurenci finále na obou svých tratích 100m i 200m. Vždy skončily jen těsně pod stupni vítězů. Barbora Chytková se rvala o postup na trati 800m. Skončila 10.. Stejnou pozici vybojovala na trati 1500m. Další víkend nás čeká soutěž družstev juniorek i žactva a v neděli finále extraligy.