Vysokomýtská Martina Homolová získala titul mistryně ČR, ve finále se blýskla Chytková

21.06.2015 22:05

Atletický klub Vysoké Mýto se může pochlubit dalším fantastickým výsledkem.  Sprinterka Martina Homolová je mistryní ČR na 200m! a ze 100m trati veze bronz. Na MČR se nominovala hned pětice vysokomýtských a jak se jim dařilo?  

Martina Homolová  je nejrychlejší dvoustovkařkou ČR. Skvěle zvládnutý rozběh a nervy drásající finále při kterém Martina svedla úžasný souboj s vítězkou stovky Gerulou, znamenal pro naši závodnici kov ze všech barev nejkrásnější. ZLATO!!!   (Na startu chyběla bohužel naše Seidlová, která by z pozice vedoucí juniorky  letošních českých tabulek jistojistě také zasáhla do bojů o medaile, ta ale reprezentovala ČR na Krétě při ME družstev dospělých )

Martina vyskočila na stupně vítězů ještě jednou. I na poloviční distanci totiž hladce prošla do finále, když se v rozběhu musela sklonit před vynikající Gerulou. Ta splnila při finále dokonce limit na ME juniorů ve švédské Eskilstuně. Druhá doběhla Barbora Dvořáková z Dukly.  Martina po horším startu musela o bronz neskutečně bojovat. Pomaličku ukrajovala decimetry na dobře běžící Pírkovou.  O bronzu pak  rozhodly až tisíciny. Co pomohlo Martině k bronzu posuďte sami na obrázku pod textem.

Barbora Chytková si pohodlně vyběhla finále na 800m. To pak bylo neskutečně svázané taktikou. Barča byla odhodlaná bojovat o každý metr a nechat na dráze úplně vše. To do puntíku splnila v krásném finále, její statečný a bojovný výkon ji vynesl páté místo v ČR.

Tereza Valášková se probojovala  na trati 100m do finále. Tam měla velikou šanci na medaili. Nahrála ji i chyba jedné ze spupeřek již v rozbězích.  Na finále ale Terce už nezbylo příliš sil a v závěru ji čelo závodu bohužl poodběhlo. Přesto je 7. Příčka v ČR skvělým výsledkem.

Denisa Dostálová se představila na MČR vůbec poprvé a to v trojskoku. Bylo vidět, že si závod uživá. Některé skoky byly opravdu velmi povedé. Svou premiéru přetavila v 11. místo v ČR.

Stejnou pozici vybojovala také premiantka při MČR Martina Čiháková. Ta v tyči nejprve zaváhala na 240cm, pak ale nádherným pokusem zdolala 260cm. Mladá tyčkařka si tak vyrovnala své osobní maximum. Pokus na 260cm měl parametry až o 40 cm výše. Tyč je ale neskutečně těžká a Martina je pořád začátečník. O tyči totiž neskáče ani rok.

Tomáš Popelka, který přestoupil do Pardubic a důvodem bylo i to, že může AC Pardubice pomoci k medaili ve štafetě 4x100m také slaví. Získal totiž bronz!! Veliká gratulace i Tomovi, je to taky náš Mýťák. 

Veliká gratulace celé výpravě! Všem co se na MČR nedostali přejeme hodně zdraví a síly do přípravy ať to vyjde na 22jky a nebo v hale. Vy totiž nejste obyčejní jste ACVM! A pracovat se vyplácí!!!