Víc něž zajímavé MČR žactva

03.03.2013 21:31

Čtveřice našich závodnic ve složení Tereza Valášková, Šárka Novotná, Alexandra Smoláková a Anička Mědílková reprezentovali náš klub na MČR žactva v Jablonci nad Nisou. A že to byla reprezentace více než důstojná. Pojďme si to zhodnotit.

Tereza Valášková - na MČR si dala po dvou letech osobák na 60m. KONEČNĚ! V rozběhu si vylepšila dosavádní maximum na skvělých 8,11 v meziběhu dokonce na 8,08. Pak přišlo finále - starter tam holky držel hrozně dlouho a první start se musel opakovat, protože se holky v blokách třásly jako osiky. Po nervozním startu za to Terčiny soupeřky vzaly a naše závodnice se také chtěla výmačknout k usper osobáku a třebas sáhnout po nějakém cenném kovu. Bohužel přemírá snahy a přemíra síly vedly ke křečovitému pojetí běhu, což se odrazilo i v čase. Celkově šesté místo je ale fantastické! Trať 150m byla hodně otevřená na bronz mohlo pomýšlet hned několik závodnic. Bohužel 150m rozhodovaly hlavně jablonecké zatáčky, kdo je uměl, běžel velmi slušně, kdo se s nimi poprat nedokázal, běžel daleko za svými možnostmi. Terka vyběhla velmi svižně a hned se dostala do čela, v zatáčce ji ale píchlo ve svalu a zbytek závodu doběhla v křeči. Její čas byl sice šestý nejrychlejší, ale zároveń byl téměř půl vteřiny od osobáku. Škoda! Na bronz stačilo 19,98s. To vůbec nebylo nereálné, ale atletika je holt taková. Buď to sedne v den D a hodinu H nebo bohužel. Prostě ta placka si ještě neměla přijít a příjde venku no... :-D

 

Šárka Novotná - v připravě byla velmi často nemocná, ještě před měsícem to rozhodně nevypadalo na to, že na MČR pojede. Nakonec si veze z Jablonce skvělý osobák na 60m. Šárka všechny překvapila již svým postupem mezi nejlepších 16 závodnic. V semifinále si navíc vylepšila osobák na 8,28 a tento čas ji pasuje do role jedné z favoritek v boji o místo v nominaci na Olympiádu dětí a mládeže, která se koná v červnu. Šárka pak na stoupila na svoji nejsylnější trati 300m. Moc chtěla do finále a závod rozbalila ve vší parádě. Její  mezičas na 150m by bral medaili na této trati o den později. Rychlá úvodní část závodu si ale vyrbrala daň v druhé části. Posledních několik destítek metrů bylo neskutečně bolestných a jen silou vůle Šárka doběhla do cíle. Nakonec z toho bylo 14. místo. 

 

Saša Smoláková - v halové sezóně příliš nezávodila. Meetingy v Praze a v Jablonci byly pro nás v pracovním týdnu nedostižné. Saša bežela pouze krajské přebory v Praze, kde si v sólo zavodě zaběhla osmistovku, pak měsíc a půl ani jeden start a teď na MČR. Saša se dostala na MČR vůbec poprvé. Do závodu šla po hlavě a rozběhla to na 5:10, což by byl skvělý osobák. Tempo v prvních třech kolech se hodně měnilo a to nebylo dobře. Od třetího kola začaly Saše velmi citelně ubývat síly. Rovinky v hale byly z pohledu závodnice najednou delší a ještě delší. Hlavně závěr byl pro naši závodnici velmi psychicky náročný. Výsledný čas ale není zase tak špatný. Saša zaostala za osobním rekordem pouhých 5 vteřin. Celkově 14. místo je proto velmi solidní.Grtulujeme!

 

Anička Mědílková - benjamínek výpravy. Těsně před mistrovstvím prodělala virózu. Nakonec se dala do kupy, ale dalo se předpokládat, že výsledky z krajských přeborů v Praze budou nejspíš nedostižné. Ale POZOR! I Anička rozběhla svoji třístovici velmi svižně. Bežela si stejně jako Šárka osobák na 150m v třístovce. Do 200m to vypadalo velmi živě, pak ale stejně jako u Šárky, jak když vypne. Sily došly a poslední stovka byla obrovsky těžká. Anička se dostala na šampionát jako předposlední s časem. i přestože byla před mistrovstvím nemocná, bojovala jako ďas a dokázala říznout další dvě soupěřky. Celkově 21. místo je také velmi pěkné. 

 

ŠÁRKO, ANI -  Zkušenost! Kdo tohle nikdy neudělá - bude si furt říkat, kdybych to rozběhl rychleji, mohl jsem běžet osobák, ale ne vždy to tak je! A vy už to víte :-D Zkušenost! 

 

ŠTAFETA 3x300m aneb drama kdo poběží. Ve štafetě jsem obhajovaly zlato z lońského roku. Letos jsme pokukovali po bronzu. Komplikace nastala se zraněním Terky na stopadině. Sval byl tvrdej, ale při masáži se to podařilo trošku uvolnit. V rozcvičení už Terka vypadala relativně dobře. Padlo zasádní rozhodnutí - . Terka poběží! Štafetu velmi dobře rozběhla Šárka Novotná a předávala v čele. Anička Mědílková navýšila náskok na zbytek startovního pole. Tereza Valášková pak finishovala a cílem proběhla v čase těsně na 2:14. Potřeba bylo o 0,8sekundy rychleji. Když se za závodem ohlídneme, tak bychom tam těch 0,8sec. určitě někde našli, ale to už je takové to "kdyby". Holky do toho daly všechno a celkově sedmé místo, ano správně, tak blízko medaile a přesto až sedmé místo, je druhým nejlepším výsledkem naší štafety v historii klubu. 

 

HOLKY DÍKY, BAVILO MĚ TO TAM S VÁMI, JEN PROSÍM - PŘÍŠTĚ SE VÍCE USMÍVAT!!! GRATULACE K VÝSLEDKŮM!