V projektu „Spolu na start“ se můžete těšit na Kláru Bartoškovou v TV i závody na vysokomýtském stadionu

26.05.2020 09:34

 

Dne 1.6. 2020 se rozběhne naplno i atletická sezóna. Český atletický svaz organizuje na 170 stadionech právě v tento den zahajovací závody po celé České republice. Každý v jiném městě, ale všichni společně na startu.  Projekt „Spolu na start“ dostane na startovní čáru v jeden den jak vrcholné reprezentanty, tak nejmladší atlety.  Ve Vysokém Mýtě tak usednou do startovních bloků téměř všichni naši závodnici. Zároveň na stadionu Sletiště na Kladně se mohou nejen vysokomýtsští  těšit na start naší závodnice Kláry Bartoškové na trati 300 m. Čtvrtá závodnice z halového mistrovství ČR dospělých se představí v neskutečné konkurenci vynikajících jmen. Její výkon můžeme sledovat na ČT4 sport v přímém přenosu od 17.00.

Na vysokomýtském stadionu však bude také mnoho zajímavého. Justýna Brýdlová, šestá závodnice z mistrovství ČR dospělých v hale ve skoku vysokém, si otestuje formu na 60 m a ve skoku dalekém. Jakub Dudycha úřadující halový mistr v kategorii žáků na trati 1500 m  a současný leader českých tabulek na 800 m se představí v závodě na 500 m. S ním bude bojovat pátý z MČR dorostenců na trati 800 m z halových šampionátů a v současnosti vedoucí závodník českých dorosteneckých tabulek Jonáš Vávra. Aby byl výčet favoritů kompletní, na stejné trati vyběhne také objev halové sezóny Tomáš Severa. O jeho skvělé halové sezóně jsme informovali v minulých článcích.

 Ve Vysokém Mýtě budou na startu všichni od přípravek, mladší žactvo, starší žactvo, dorost a juniory. Již teď se na toto společné klání, kdy budeme po dlouhé závodní odmlce „Spolu na startu“ neskutečně těšíme. Buďte i vy u toho.