O tomto víkendu proběhne mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou s rekordní účastí vysokomýtských atletů

19.06.2013 16:20

Na šampionát se nominovali: Barbora Chytková - 1500m př., 3000m, 4x100m, David Roháček 100m, Zdeňka Seidlová 400m, 200m, 4x100m, Andrea Doubková 100mpř., 400m př., Petr Smolák 3000m př., 5000m, Tereza Valášková 4x100, Šárka Novotná 4x100m

Krátký rozhovor s předsedou klubu Lukášem Dejdarem:

Lukáši čím si vysvětlujete, že počet účastníků z vysokomýtského oddílu stále narůstá a na MČR se každý rok kvalifikuje více a více závodníků?

Tak máme teď hodně velkou kvalitu. Máme svěřence, kteří si dokáží jít za úspěchem a svým cílem a věří trenérskému týmu, což je základ. 

Když odjíždí na velkou akci česká reprezentace dostane šéftrenér otázku kolik očekává medailí, jak vidíte šance mýtských atletů vy?

Odhady jsou jedna věc, ale vždycky se to pak musí uvalčit až na dráze. V tuto chvíli můžu jen říci, že dle papírových předpokladů je tahle výprava velmi silná. Hned čtyři atleti jsou do pátého místa v českých průběžných tabulkách. Medaile odahadovat nebudu. Za trenéry a hlavně za závodníky bych si přál, aby si všichni dali osobní rekordy a pokud se tohle podaří, určitě budeme i cinkat medailemi. 

V loňském roce zaběhla mýtská štafeta český rekord na 3x300m, štafetu máte přihlášenou

i letos, ale jen krátkou na 4x100m proč?

Jako trenéři jsme zvažovali samozřejmě i variantu dlouhé štafety, která by určitě mohla patřit k jedné z favorizovaných sestav, ale bohužel se nám kryjí dvě akce a to MČR dorostu a Olympiáda dětí a mládeže v Uherském Hradišti. Ve štafetě nám startují dvě žákyně. Ty by v neděli musely hned po doběhu dlouhé štafety složitě přejíždět do Uherského Hradiště a další den dopoledne již bojovat o postup do semifinálových případně finálových běhů na svých tratích. Olympiadu řadíme výš než mistroství ČR i proto, že se akce koná jen jednou za dva roky a hlavně proto, že  je tam nižší rozsah disciplín a tak se  většinou sejdou všichni sprinteři nebo i vytrvalci pouze na jedné trati.  Takže je na Oympiádě největší možná konkurence ze všech závodů. Nechtěli jsme proto riskovat, že by dlouhá štafeta ovlivnila výkon našich závodnic Terezy Valáškové a Šárky Novotné.

 

A jak vypadají šance kratké štafety?

Budu se opakovat. Můžeme si myslet cokoliv, ale důležité je co se stane na dráze. Děvčatům, ale věřím, můžou být hodně vysoko.

 

Kdo Vás z mýtských Vás svojí výkonností v letošní sezóně nejvíce překvapil?

Překvapují mne všichni. Žádné jméno říkat nebudu, to by nebylo fér. Já jsem rád za každého, kdo si udělá v sezóně osobní rekord, nebo zaběhne nějaký čas, nebo uděla zajímavý výsledek. Zároveň mě dokáží překvapit i situace, kdy to někomu nejde nebo se nedaří a svěřenec zvedne hlavu a řekne „Já to odběhnu“ nebo „ já to dám“ nebo „když nemůžu trénovat budu makat na tomhle a na tomhle“. Je to úžasné když člověk vidí tu vůli a chuť poprat se s nepříjemnou situací.

 

Přejem mýtským závodníkům ať se o víkendu na MČR daří!