Naše ženy v šíleném počasí při II. kole 1. ligy zatím šesté

03.06.2013 10:52

Chladné až nesportovní  počasí čekalo na naše závodnice při II. kole 1. ligy v Liberci. Velmi silné poryvy větru, nepřetržítý déšť, který neustále měnil svou intenzitu byl jedním z největších soupeřů pro vysokomýtský ženský tým. Naše závodnice se však chládného počasí nezalekly a bojovaly jako lev o každý bod. Cíl byl jediný zaútočit na klidný střed tabulky a odrazit se z nižších pater tabulky. hned v úvodu jsme viděli velkolepé představení našich závodnic v běhu na 800m. Barbora Chytková skončila 2. v čase 2:24 a pro osobák si v dešti doběhla teprve žákyně alexandra Smoláková, která skončila 4. v novém osobáku 2:26. 

Chlad a změny počasí ovlivnily hlavně sprintry. Zdeňka Seidlová v klidu postoupila do finále A. Zuzana Krupičková těsně nepostoupila do finále A, Tereza Valášková i v chladu atakovala osobák, ale ani na jeden finálový běh to nestačilo. Do finále A postupuje vždy šest závodnic a do finále B také. Boduje celkem 10 závodnic. Zdeňak Seidlová na stovce vybojovala 3. celkově místo, Zuzka Krupičková pak ještě v béčku urvala bod. Zuzka pak zaznamenala výrazný bodový zisk ještě na dvoustovce  a trati 400m. V dálce nám získaly body Lenka Kučerová a Hana Luticová. Lenka pak ještě zabodovala v kouli, Haňda v trojskoku. Obě pak doslova vylovily body ve štafetě. Vylovily píšu zaměrně, protože atletickou dráhu totiž už v tuto chvíli pokrývala souvislá vrstva vody. Dařilo se i našim běžkyním. Adéla Stránská bodovala na 3km ve výborném čase byla osmá a těsně ji utekly body na 1,5km.  Na patnáctistovce běžela famozně i Martina Mlejnková. Jako benjamínek týmu si zaběhla skvělý osobák v čase 5:45.Byl to její první závod v životě a hned na první lize. Andrea Doubková se stala naší nejúspěšnější závodnicí, když byla třetí na 100m př. a vyhrála 400m př. navíc nastoupila do obou štafet 4x100 a 4x400m. V některých disciplínách však déšť a zima téměř úplně znehodnotily závod. Skok do výšky byl velmi neregulérní. Kluzký povrch byl opravdu nebezpečný. Denča Dostálové na výšce se tak nepodařilo atakovat svoje osobní maximum. Stejně tak byly velmi poznamenány výkony i všech vrhačů.

Zadařilo se našim čtvrtkařským štafetám. Štafeta A ve složení Šárka Novotná, Bára Chytková, Andrea Dostálová a Zdeňka Seidlová vyhrála trať 4x400m rozdílem třídy. Štafeta B ve složení Saša Smoláková, Martina Mlejnková, Karolína Hušáková a Adéla Stránská skončila 9. 

 

Všem děvčatům patří veliký dík, protože počasí bylo ukrutné. Doufám, že všechny holky budou zdravé a výrazně se prosadí již za tři týdny při MČR. 

L.