Mýtští atleti maji za sebou halovou sezónu

12.03.2018 12:54

Halová sezóna je definitivně za námi a byla opravdu napínavá a  zajímavá. Nejúspěšnější závodnicí zimy se stala Sabina Duchoslavová. Ta se dokázala probít do finále mistrovství České republiky na trati 60m př. V obrovské konkurenci dokázala vybojovat 7. místo.  Kateřina Hájková absolvovala nejvydařenější halovku v kariéře. Poprvé totiž sahala po velkém finále ve skouku dalekém. Osmička ji unikla o jediné místečko a skončila devátá. Margit Junková, loňská medailistka z MČR pod otevřeným nebem, letos obsadila desáté místo. V síti rozběhů uvizli naši sprinteři Matáš Novák,  Šimon Němec a Tomáš Severa. Kláru Bartoškovou, která dlouhou dobu patřila k favoritkám ČR na 200m, zradilo v konci přípravy zdraví. Do MČR se sice stačila uzdravit, ale její pouť šampionátem také skočila již v síti rozběhů.  

Během halové sezóny padla celá řada osobních rekordů. Na vrcholnou akci, mistrovstvi ČR, se dostala hend devítka našich závodníků. Jednalo se o druhou nejpočetnější výpravu v histoii klubu. Mýto mělo třetí nejpočetnější výpravu z našeho kraje za pardubickými velkokluby. 

Posbírali jsme 5 umístění v první desítce. Naši závodníci byli vidět na všech mistrovstvích od žáků až po prestižní kategorii dospělých. Mezi žákyněmi zaujala Markéta Burešová. Závodnice, která je žákyné teprve prvním rokem obsadila dvakrát 10. místo a to v dálce a v behu na 300m.

Nelenily ale ani přípravky a kat. mladšího žactva. Petr Uher  figuroval během sezóny dokonce na 5. místě českých průběžných statistik v běhu na 60m.

V souitěžáích družstev se dokázaly naše tým probojovat do finále Zimní ligy a vybojovat jeden cenný kov.

Příští týden již startujeme přípravu na  letní sezónu. Držte nám palce.