Mýtští atleti mají za sebou extrémně vydařený víkend plný osobních rekordů

27.01.2020 09:06

Závody nabitý čtvrtý lednový víkend přinesl vysokomýtským závodnicím a závodníkům hodně radosti. Atleti se představili hned na několika kolbištích. V sobotu dorost a junioři měli na pilno v Praze ve Stromovce, v neděli žáci cestovali do Prahy, ale tentokráte na Strahov a benjamínci z přípravek sbírali zkušenosti na závodech v Pardubicích.

Klára Bartošková nastoupila ke své první čtvrtce (400m) v sezóně a vedla si skvěle. V kvalitní konkurenci dokázala v Praze zvítězit a hned při svém prvním startu na této trati si vylepšila osobní maximum o 27 setin. Závod měl ideální podmínky. Byl dobře rozběhnutý, až do cílové čáry se závodilo, nebylo nic rozhodnuté.   V loňském roce by tento výkon stačil na sedmé místo halových národních tabulek. Letos je tento čas zatím o mnoho výš.

Tomáš Severa a Jonáš Vávra si v hale Otakara Jandery také zaběhli osobní maxima. Tomáš vylepšil svůj letošní nejlepší výkon na 400m již na 52,47s a osobák zapsal i na 200m. Jeho mladší kolega dokázal stlačit svůj nejlepší osobní výkon na 400m na 53,46s a na 200m dokonce Jonáš Tomáše porazil. Tomáš se může v letošní sezóně pochlubit šesti starty a šesti osobními rekordy.  

V neděli nám udělal velkou radost Jakub Dudycha. Na trati 1500m si zaběhl vynikající osobní rekord 4:22,31. Tento čas je novým oddílovým rekordem v hale na této trati. Do této chvíle ho držel Adam Zenkl výkonem skoro o dvacet vteřin horším.

V Praze si skočila nové maximum v dálce Alena Trnková. Dobře si vedly také sprinterky Křečková, Rouhová na 150m, osobáky přidaly i další Dorota Vařečková a Nicole Paulusová na stejní trati. Za halovým maximem zůstala tři desetiny Simona Bělinová. Na šedesátce si vytvořila halový osobní rekord Adéla Schejbalová.

Velmi dobře běžela 60m Barbora Adamcová, kaňkou je věřme, že lehké zranění v oblastech třísla.

Závodníci přípravek si vedli náramně v Pardubicích. Do semifinále na 60m se probojovala Anna Salášková. 

Všem závodnicím a závodníkům gratulujeme k jejich výkonům. 

Nejsme obyčejní, jedeme dál, makáme ACVM.