Kristýna Šafářová táhla prvoligový tým v dalším kole 1. ligy, Mýto urvalo 4. místo

12.06.2016 21:55

Atletka Kristýna Šafářová navázala na skvělé výkony z minulého týdne a svými osobním rekordy táhla Mýto k další úspěšné misi v 1. lize žen. Na libereckém stadionu Mýto bez opor a s velmi mladým týmem vybojovalo senzační čtvrté místo.

Kristýna Šafářová si vylepšila své osobní maximum ve výšce, kterou vyhrála výkonem 166cm a vyhoupla se na 10. místo českých průběžných juniorských tabulek. K tomu Kristýna přidla osobák v dálce a skočila 542cm. To je nový juniorský oddílový rekord. Na republice si bude moci Kristýna vybírat a již teď se moc těšíme na její představení. V dálce se nám ale jinak příliš nedařilo. S očekáváním jsme vyhlíželi toto ligové kolo po výkonech z minulého víkendu. Adriana Grulichová se tentokráte trošku prala s rozběhem, Péťa Mlejnková se bohužel pere teď s technikou i rytmem běhu, potřebujeme už vyskočit ze závodního tempa a začít pracovat.  Kačka Hájková si v pátek při tréninku trošku pochroumala přitahovače a neskákalo se jí úplně v pohodě. O to víc se jí dařilo ale na 400m př. kde si vytvořila osobní rekord a výrazně bodovala. O pár setinek ji porazila Margit Junková. Ta sice vybojovala celkově pět bodů nad dlouhými překážkami, ale daleko větší radost nám udělala v tyči. Skočila si osobní rekord 312cm a  skončila celkově třetí.  Tyč ovládla Kateřina Bartakovičová, která u nás hostuje z Pardubic. Výkon 330cm ji řadí na následujícím MČR mezi adeptky medaile. Pole je ale hodně nabité a bude třeba určitě útočit ještě výš. Držíme palce.  

Sezónu zahájila také naše v loňském roce velmi úspěšná Martina Homolová. Na trati 100m zaběhla 12,38 a konečně jsem dokázali díky Martině bodovat v nejkratším sprintu, na 200m pak byla třetí s výkonem ale ne příliš optimálním. Výborně zvládla nejkratší distanci také naše nejmenší Klárka Bartošková. Nový osobní rekord 13,07s obdivně komentoval při nedělní extralize také trenér nejrychlejšího muže ČR  a českého mládežnického rekordmana na 100m Zdeňka Stromšíka Jaroslav Vlček. Uznaně přikyvoval a dvakrát se tázal na jméno naší mladé naděje.  

Běhy  na střední a dlouhé tratě byly opravdu nabité. V 1. lize se totiž představila česká rekordmanka a naše nejlepší běžkyně Kristýna Mäki. Česko - finská běžecká star a krasavice ovládla všechny své  disciplíny. Z našich si pro osobní rekord doběhla Natálie Řeháková. O sekundu prolomila čas 5:30 na 1500. Další Natálka tentokráte Víšková nebyla s výkonem úplně spokojena. Celou tratí na 3km si prošla bez kontaktu se soupeři a po doběhu ji nebylo příliš do smíchu. Chtěla určitě rychleji to je jasné, ale čas 13:28,37 je novým osobním rekordem, i když „jen“ o dvě vteřiny. Barbora Chytková zažila velmi náročné období. Maturita, přijímačky a i když byla delší čas vyjmuta z tréninkového procesu, dokázala posbírat body jak na 1500m, tak na 800m.  Ve vrzích nás držela svými výkony Iva Kramářová, která se tentokráte z našeho týmu rvala mezi vrhačkami jako jediná.  Barbora Tichá totiž reprezentovala na MU dorostu a Anna Nečinová na TNT meetingu na Kladně.  

Velmi bych ocenil týmový výkon vysokomýtských. Máme partu, kterou nám mohou všichni závidět. Holky opět jste byly vynikající, a i když vaše jméno třebas nezaznělo v tomto výčtu výsledků, věřte, že bez Vás by to nešlo. Všichni  víme, jak důležité jste pro náš tým. Opět skvělé výkony, skvělé umístění a spousta bodů i bez opor dokážeme být silní! Nejsme obyčejní jste ACVM!!!!