Finále zimní ligy znamenalo pro naše závodníky řadu osobních výkonů

01.03.2017 08:15

Vysokomýtské nejmladší týmy závodily v Zimní lize družstev a nevedly si vůbec špatně. Mladší žactvo postoupilo z jedenácti týmů mezi nejlepší šestici a stejný kousek se povedl i družstvu přípravek. 

Tým mladšího žactva vede Roman Divoký, který odvádí pro klub vynikající práci. Připravuje atlety komplexně a rovnoměrně rozkládá zatížení mezi jednotlivé závodníky. Závody v těchto kategoriích jsou hlavně o rozmanitosti, všestrannosti a mladí atleti by se měli věnovat co největšímu spektru disciplín. Proto není tak důležité vyhrát, jako učit se novým věcem. U našich atletů jsme viděli veliký progres dovedností během soutěže, a to se nám ohromně líbilo. Padaly osobní rekordy a velmi dobré výkony.  Věříme, že se nové dovednosti naplno projeví i v letní sezóně. Díky týme!!! Byli jste všichni vynikající. 

Pochvalu si zaslouží samozřejmě i tým přípravek, který vede Šárka Novotná a Alexandra Smoláková. Obě děvčata v minulosti patřila do absolutní české špičky. Šárka Novotná získala titul mistryně ČR a je držitelkou českého rekordu se štafetou žákyň, Alexandra Smoláková se několikrát probila do finále mistrovství ČR na trati 800m a patřila do absolutní české špičky. Mohou tak dětem předat své bohaté závodní zkušenosti. 

Tým přípravek se kolo od kola zlepšoval a závodníci a závodnice pravidelně bodovali a vytvářeli si nové osobní rekordy. Bylo nádherné sledovat bojovnost našich mladých borců a borkyň. Nejdůležitější pro nás není tolik výsledek, ale vidět v očích našich atletů touhu udělat co nejlěpší výsledek, porazit sama sebe. Postup do finále byl pro náš tým zaslouženou odměnou. Byli jste skvělí!

Nejme obyčejní jsem ACVM!

Děkujeme rodičům za zajištění dopravy a přejeme krásné jarní prázdniny.

Výsledky z finále zde:NEJMLŽ_Startovky_VysledkyFINALE (3).xlsx (43951)

MLZ_Startovky_vysledkyFINALE (1).xlsx (52940)