Běžci si zpestřili závěr přípravy závodem v Poličce

01.05.2013 21:30

V Poličce se závodilo podél hradeb. Opět za krásného počasí, opět za skvělé atmosféry, opět ve velké konkurenci. Do 48. ročníku vyběhli také naši mýtští borci a borkyně. Jako první se na start postavila Anna Dejdarová, která absolvovala  závod vůbec poprvé bez asistence rodičů. Mladá nadějná závodnice s osobitým pojetím běhu doběhla na úžasném 15. místě. Zajímavostí je, že ve stejné kategorii startovala také jmenovkyně Dejdarová Tereza z České Třebové, ale příbuzná není.

 

Tak a teď vážněji...

Jako další vstoupila do závodu Eliška Doskočilová. Sprinterka nebo spíš vícebojařka předvedla své kvality také v dlouhém běhu. Svým dobře načasovaným nástupem dokázala poodběhnou svým pronásledovatelkyním a v závodě obsadila skvělé 3. místo. No myslím, že hodně cool což?!  

 

Alexandra Smolaková ve velké konkurenci doběhla druhá. V podstatě zatáhla ve stejném místě jako Eliška a svůj trhák také dovedla až na stupně vítězů. Navíc v běhu vypadala svěže a uvolněně! PECKA!

 

Honza Doskočil běžel trať 2,2 km v obrovské konkurenci. Ve startovní listině byl mimo jiné bronzový medailista z MČR v krosu i z haly Jáchym Kovář. Honza skončil 4.. Jeho výkon byl velmi slušný. Jeho běh vypadal lehce, hezký dlouhý krok. Honza ale musí vydržet! Zatím je jeho biologický věk oproti konkurenci nižší a v těchto kategoriích je to velmi znát. Je to velmi podobné jako u Petra Smoláka, který se dlouho nemohl ve starším žactvu ani v dorostu prosadit. V juniorech už ale velmi výrazně vylepšil svou bilanci a dosáhl na skvělá umístění v rámci MČR. Honzo vydrž! Tvůj čas příjde!

 

Vojta Beneš sbíral zkušenosti a zjišťoval, jak se běhá na té nejvyšší úrovni v kategorii starších žáků. Podobně jako Honza i Vojta měl za soupeře absolutní českou špičku hned s několika medailisty z MČR. Vojcek doběh 9. a dle mého zjistil, že kdo nemaká, nemůže stačit.

 

Petr Smolák mezi juniory běžel velmi dobře. Skočil druhý. V cíli mu naděli půl minuty Jiří Šacl, bronzový medailista z haly na 800m.  Jiří běžel stylem start cíl a ukázal, že jeho výkonnost na delších tratí jde hodně nahoru. Peťo neboj... Adam tě v létě pomstí a ukáže Jirkovi, jak že se ta půlka běhá! Peťa z plného tréninku běžel velmi dobře, bylo to živé aktivní. 

 

Gratulace všem zúčastněným, děkuji za pěkné zažitky a výkony.