Atlety Mýta čeká nabitý víkend představí se v reprezentaci i na republikových šampionátech

17.09.2020 21:26

Atlety Mýta čeká nabitý víkend představí se v reprezentaci i na republikových šampionátech

Před tímto víkendem stoupá strmě nejen křivka nakažených, ale také tep vysokomýtských atletů
a příznivců. Všichni netrpělivě očekávají kvalitní straty a zároveň si moc přejí, aby se uskutečnily.

Na atlety čekají totiž opravdové vrcholy. Tereza Korhoňová poprvé v životě oblékne reprezentační dres. Na mezistátním utkání v polské Karpaczi bude hájit republikové barvy v hodu oštěpem. Společně s Terezou měla na stejné akci startovat také Klára Bartošková. Tu bohužel vyřadila přísná karanténa a i když má naše závodnice negativní testy a karanténa jí končí 21.9. tedy den po závodech v Polsku, hygiena nedovolila dobu zkrátit a to ani v případě dalšího negativního testování těsně před závody.
 

V Třinci by mělo proběhnout MČR žáků a žákyň. Na startu budeme mít hned trojici závodníků s velkými ambicemi. Jakub Dudycha bude obhajovat zlato z halové sezóny na trati 1500m. Poprvé se na mistrovství ČR představí naše děvčata. Barbora Adamcová si v září stihla vylepšit osobní rekord na 60m již na 8,03s. K nominaci na šampionát byl potřeba přitom výkon 8,05. V historii šampionátu kupříkladu naše Michaela Baťová obsadila 6. místo s výkonem 8,21s. Kvalita sprinterských tratí strmě roste. Uvidíme zda v dospělosti uvidíme plejádu vynikajících sprinterek, které by mohly být na základě těchto výkonů považovány za veliké talenty. Bára má určitě formu a věříme, že se porve o co nejlepší výsledek. Na trati 800m se představí nejmladší z tria našich účastníků Simona Bělinová. Ta bude nejen sbírat zkušenosti jako benjamínek výpravy, ale věříme, že se bude i rvát a jedním okem pošilhávat i po velkém finále.

V Jablonci pak proběhne šampionát závodníků do 23 let. Tam naposledy v našem dresu vyběhne na šapionátě Sabina Duchoslavová. Naše závodnice po sezóně zamíří na přestup do USK Praha. V Jablonci se představí na překážkách. Jejím cílem je jednoznačně postup mezi nejlepších osm. Budeme držet palce!

Fanděte nám na vrcholech sezóny i tohoto víkendu. Bude se jednat o nejspíše na dlohou dobu poslední závody.