Atletky Vysokého Mýta skončily v posledním kole 1. ligy senzačně čtvrté!!!

25.08.2013 21:42

V Hradci Králové se v sobotu 24. 8. uskutečnilo čtvrté kolo 1. ligy žen v atletice. Vysokomýtské závodnice ač se nesešly v plné sestavě závodily více než dobře. Tým táhla česká reprezentatka Zdeňka Seidlová, která pro tým vybojovala 31 bodů a výrazně přispěla k nejlepšímu výsledku klubu v historii. Andrea Doubková nastoupila k pěti disciplínám a stala se nejlépe bodující mýtskou závodnicí v celé lize. Tentokáte udělala opět přes davcet bodů. Ve výborném světle se ukázaly věkem ještě žákyně. Tereza Valášková si zaběhla parádní osobáky na 100m a 200m a porazila jednu ze svých největších konkurentek na nadcházejím MČR žactva sprinterku Petru Šafaříkovou z Jablonce. Šárka Novotná si poprvé vyzkoušela dlouhé překážky a bylo to neskutečné představení. Soupeřky nechala daleko za sebou a v celkovém pořadí skončila třetí. její čas je velkým příslibem do budoucna. Alexandra Smoláková se utvrdila že na MČR žactva na půlce může opět běžet velmi rychle. Za svým osobním rekordem příliš nezaostala a určitě bude chtít útočit na finále při MČR žactva na konci září. Barča Chytková ukázala, že je věrným členem našeho klubu. Aby mohla závodit jela brzy ráno vlakem z Tábora, přes celou republiku a pak pro tým vybojovala hned několik velmi cenných bodů na půlce. Kéž by každý měl takovýto přístup. Stejně tak Martina Mlejnková vážila cestu po týdenním soustředění s basketbalem a bojovala jako ďas nejen s tratí ale i s velikou únavou. Tým oběma velmi děkuje, že pro tým ukázaly charakter.  Krásné výklony předvedly Adéla Stránská a MÍša Stránská. Na stýplu a na patnáctistovce vybojovaly spoustu bodů. Zuzana Krupičková posbírala body na 400m a pomohla svým výkonem štafetě na 4x100m. Jana Týlova si připsala body z tyče. Haňďa Luticová nám pomohla ve všech skocích. V dálce byla druhá ve výšce čtvrtá a v trojskoku vyválčila taky pár bodiků. 

Tým tak překvapil mnohé a v posledním kole skončil čtvrtý. Celkově obsadil při své první účasti sedmé místo, ale dokázal, že může v této soutěži, když nastoupí v plné síle porazit kohokoliv. Celkově sedmé místo není neúspěchem, spíše si tým vybral nováčkovskou daň a doplatil i na v některých případech nešťastně zvolené hostující závodnice. 

AC Vysoké Mýto všem děkuje za krásnou sezónu v první lize! Mejto jede!!! Rubem!!! Jsme dobří, ale všem dokážeme, že umíme být ještě lepší!