Atletická přípravka si výlet do O2 arény užila

27.02.2014 09:51

V úterý vyrazila výprava mladých vysokomýtských atletů do pražské O2 arény na poslední halový test před mistrovstvím Evropy v roce 2015, které se koná právě v této hale. Meeting Prague Indoor, jak byl tento testovací závod nazván, byl velikým diváckým lákadlem. Klub vypravil ve spolupráci s Českým atletickým svazem zájezd pro zhruba 40 mladých budoucích závodníků, tentokráte diváků z Vysokého Mýta. 

Po zhruba dvou hodinkách jízdy autobusem, který nám poskytla společnost Irisbus, dorazili naši nejmenší do O2 arény. Pro mnohé z nich už samotná návštěva této obrovské haly byla velkým zážitkem.  

Děti mohly vidět atletické megastár jako Blanku Vlašičovou, Rusa Uchova, z Čechů Jaroslava Bábu, Denisu Rosolovou a hlavně Pavla Masláka. V předprogramu se jim představila naše mýtská závodnice Zdeňka Seidlová, která si po boku elitních světových sprinterek vytvořila na nejkratší sprinterské trati 60m osobák v čase 7,63s.  Vidět byl i náš Adam Zenkl, který dokázal stlačit své osobní maximum na trati 1500m již na hodnotu 3:51,96. A pozor ve světovývh juniorských tabulkách už je tento čas opravdu vysoko, tipuji kolem 20-30 místa. 

 

Děti viděly dva evropské rekordy. Rus Uchov ev skoku vysokém se dokonce pokoušel o rekord světový. 

Naše mladé atletky dokonce dokázaly některé atletické hvězdy odchytnout na chodbě a příváží si i cenné obrázky s atletikými hvězdami. 

Všem co pomáhali s organizací tohoto super výletu děkujeme a věříme, že se některé z dětí v budoucnu představí také na tartanové ploče při podobné akci.