Zprávy z víkendu: Bára Chytková útočila na oddílový rekord, Popelka a Hloupá vítězně v Pardubicích

25.01.2014 23:41

V pražské hale na Strahově se představila čtveřice našich atletů. Barbora ukázuje, že má formu na všech tartích. Tentokráte nastoupila společně s Martinou Mlejnkovou na 1500m. Během závodu atakovala oddilový juniorský rekord Kateřiny Hubkové, která při junorském šampionátu v roce 2004 běžela čas 5:07,00. K tomuto deset let starému času se bohužel nikdo z mýtských běžkyň dosud výrazněji nepřiblížil.  Bára dnes běžela 5:07,04. Kousíček! Katka se pak dostala až k hranici 5 minut. Zlomit tuto pomyslnou bariéru by Bára mohla pohodlně ještě během halové sezóny. Stala by se tak teprve první mýtskou atletkou, které se to v naší krátké klubové historii podařilo. Druhá z našich závodnic Martina Mlejnková atakovala svůj osobní rekord a zaběhla dobrý čas 5:35,01. Za svým PB zaostala o necelé dvě sekundy. 

Na půlce znovu po týdnu vyběhl Jan Doskočil. Znovu si odtáhl celý závod, ale hranice 2:10 se mu bohužel zatím zlomit nepodařila. Výsledný čas 2:11,36 ukazuje na stabilizovanou formu. 

Andrea Doubková se nám pomalu rozbíhá. Letos si zlepšila překážky na 9,31 a 200m na 26,98. Každým závodem se zlepšuje, což je dobrý signál. Jedná se o její druhé nejrychlejší přerkážky v životě.. 

 

V pardubickém tunelu se představily kategorie žactva a několik našich dorostenců a juniorů. Nejvíce se dařilo Karolíně Hloupé a Tomaši Popelkovi. Oba vyhráli celkově své disciplíny. Karolína zaběhla 60m za 8,1 a Tomáš vyšvihl svou šedesátku za 7,4s. Pro oba to jsou ruční osobáky. K opravdovému ověření formy ale dojde až příští týden v Jablonci nad Nisou při krajských přeborech našeho kraje. Ve výšce vypadala velmi solidně Denisa Dostálová, která si po dlouhé době zaskákala a byl z toho výkon 148cm, pokusy na výšce 152 nebyly uplně špatné. V dálce skočil z našich chlapců nejvíce Pavel Netek 524cm z děvčat dolétla nejdále Karolína Hloupá 422cm. Osobní rekordy zaznemanalo hned několik našich borců a borkyň na všech tartích. Své první překážky v životě zvladli Jakub Andrle, Nikol Pánková, první přeběh několika překážek v tříkrokovém rytmu absolvovala v závodě Martina Čiháková. Pro velkou část výpravy to byly vůbec první závody v životě a myslím, že mohou odjíždět spokojeni. Díky všem zúčastněným - Tereza a Denisa Dostalová, Eliška Bačová, Eliška Doskočilová, Klára Skoupá, Martina Čiháková, Karolína Hloupá, Natalie Víšková, Nikol Pánková, Ahmed Hamid, Jakub Andrle, Tomáš Poleka, Pavel Netek.