Zpravodaj z Azerbajdžánu 3:

02.06.2014 06:07

Zdeňka Seidlová je po včerejším finále 4. nejrychlejší Evropankou v kategorii dorostenců v Evropě!!! Skvělý výsledek!!!

Závod rozběhla parádně, dvoukilo za 25,2. Velmi dobře ale vyběhla svůj první úsek také Ukrajinka Kachurová v 1. dráze. Šlo se do cílové rovinky a bylo to hodně vyrovnané. V posledních metrech bylo vidět u Zdeňky obrovské úsilí, moc moc tam chtěla být mezi prvními třemi, neuvěřitelně bojovala. Bohužel to parádně sedlo závodnici v první dráze. Překvapení dne Ukrajinka Kachur udržela totiž bronzovou pozici a my jsme po boji skončili čtvrtí. Nejhorší místo co si můžete přát. Na dráze jsme nechali všechno, co v daný moment , i díky zdravotním problémům, šlo. Těsně pod stupni vítězů, navíc na Olympijské hry do Číny mohou pouze první 3. Hodně kruté. V hlavě se vám jako trenérovi rozjede obrovský kolotoč myšlenek a odpovídáte si na tisíce otázek. Neměli jsme jít jen dvoukilo? NE neměli z pohledu šancí v Číně by to nic neznamenalo, jela by se jen proběhnou do Číny a nepostoupila by tam z rozběhu. Na čtvrtce by měla na finále.  Navíc to na 400m bylo rozehrané náramně. Dvoukilo bylo vypuštěné abychom se soustředili na 400m. CO jsme mohli udělat jinak lépe - tady v Baku, doma v přípravě atd.  Je správné vůbec kalkulovat s kvótami do Číny? Jít si pro výsledek na 200m jen kvůli kvótě i když by náš výkon byl celosvětově  daleko slabší než výkon na 400m? Nemá pak větší hodnotu Eugene?  Nejsou to lehké chvilky, kdy vám mozek šrotuje na 200% s velkým množstvím úvah, hodnocení. Prostě Čína nebude a třeba bude něco jiného.  Společně vyhodnotíme dosavadní část přípravy a najdeme místa kde můžeme třeba něco změnit, vylepšit a na příští akci budeme  zase o kus lepší. A my, my budeme! Předvedli jsem tu zase daleko lepší výkony než vloni na MS v Donětsku. To je velké paráda!

 Teď se musíme pokusit o limit na MS19 do Eugene, případně doufat, že se podaří splnit limit štafetě na 4x400m na stejnou akci a my pojedeme sbírat cenné zkušenosti o prázdninách do Spojených států mezi o dva roky starší borce. 

Jsme 4. v Evropě to není málo!!! To opravdu není málo!!!Nejlepší výsledek českého sprintu tady v Baku!!!Velká Gratulace!!!