Zpravodaj z Azerbajdžánu 1: Zdeňka Seidlová je ve finále!

30.05.2014 11:14

V České republice bylo cca půl šesté ráno, když vysokomýtská závodnice balila tašku na svůj první start v rámci EYOT a to na trati 400m. Po lehké snídani vyrážela směr Národní stadion v azerbajdžánském Baku.

Na stadioně se udělalo během dopoledne veliké horko. Slunce pálilo všechny a všechno. Když k tomu přičteme ranní nervozitu z prvního startu, tak to nebyl úplně ideální star do pátečního dne. Nejeli jsme sem ale měřit teploty na slunci ani ve stínu, přijeli jsme sem vybojovat minimálně finále.  Pro všechny závodníky je horko stejné a nervozní jsou určitě všichni. Rozcvička proběhla v pohodě, Zdenča byla sice bledá, ale při běhu vypadala lehce a uvolněně. Do svolavatelny přišla požadovaných 30 minut před startem a v bílém sice velkém stanu musela 15 minut vydržet než ji odvedou na plochu.Vedro jako blázen.

Pár rovinek a šlo se na to. Soupeřkami byly polka, rumunka, lotyška, azerbajdžánka, ruska... Půlka z děvčat neměla ve startovní listině uvedený čas. Takže o nějakém sledování soupeřek nemohla být moc řeč. Je to tu start. Děvčata vyrazila na trať velmi rychle. Polka vypálila první stovku opravdu ve strhujícím tempu. Na rovince před dvoustovkou Zdenča zatáhla a na mezičase na 200m jsem mačkal 24,9-25,0, to už byla v čele ještě s Rumunkou.  Třista metrů jsem nenamáčknul protože jsem fandil jako blázen a křičel na celé kolo. Do poslední stovky vbíhala Zdenča již s přesvědčivým náskokem. Cílovou pásku protnula v čase 54,84 a mohlo se slavit finále.JE to tam, řekl jsem si a nasadil klidný poker face  (jako že takhle prostě postupujeme normálně) i když emoce se mnou cloumaly. Bohužel laktát udělal své a přišla nevolnost:-D ne teda u mě. Průběžně po všech rozbězích držíme druhé místo a o medaili se budeme rvát jak hladoví psi. Oficiální výsledky ale zatím nemůžu nikde dohledat. Zítra očekávejte zpravodaj číslo 2 aneb jak je po čtvrtce a co s dvoustovkou:-D