Zpravodaj MS Eugene č. 7 – Adam Zenkl běžel fantasticky, dnes jde na řadu Zdenča

23.07.2014 10:37

Adam Zenkl předvedl nebojácný výkon na 1500m při MS v americkém Eugene. Dle očekávání to rozběhl keňský borec Sawe, který udával tempo závodu. Adam se toho nebál a bylo od prvních metrů vidět, že se chce držet na dostřel čela závodu. Dramatická závěrečná stopadesátka míchala startovním polem. Adam bojoval o co nejlepší umístění ve zdrcujícím tempu. Bylo z toho nový  osobní rekord. Zaběhnout osobák na vrcholné akci na středních tratích a ještě v rozbězích to je velká paráda. Dává to Adamovi obrovskou sílu do budoucna, protože už teď ví, že v normálním závodě, který by nebyl svázaný taktikou, by běžel určitě ještě rychleji. Stal se ale i smutným hrdinou, protože jen jedna pozice ho dělila od fantastického postupu do finále. Pokud si však promítneme závod zpětně,  radit nějakou změnu v taktickém pojetí  by bylo velmi ošidné. Adam předvedl opravdu úžasný výkon a dosáhl na nejlepší umístění českého mílaře v historii MS. Jeho čas byl po rozbězích sedmý nejrychlejší a přesto na finále nestačil.  Ohromná gratulace míří z Čech do Eugene.   

V oštěpu si třetím pokusem řekla o přímý postup do finále Tereza Vytlačilová z Poličky. Hladce prošla do finále i tyčkařka Rebeka Šilhanová. Vícebojaři bojují ze všech sil.  O velký rozruch se postaral zejména Jiří Sýkora v dálce, kdy u jeho jména vyskočilo 798cm, výkon byl po té opraven na 735cm. Jirka je po prvním dnu 5., Honza Doležal 24. Kavlifikace se nevydařila Pavle Kuklové v kladivu, která měla pouze jeden platný pokus za 53,84. Na desetikilometrové trati si vedl lépe z naší dvojice Jakub Zemaník, který běžel solidní čas 31:06 a skončil 22. Dominik Kubec  skočil  s časem 31:47 na 29. místě.

Zdeňka Seidlová se představí dnes večer ve 20:30 a opět si vybrala smůlu při losu, když opět na MS dostala nevděčnou 8. dráhu. Podobně jako v Doněcku bude útočit z osmičky, což nebude úplně snadné, ale kdo se bojí nesmí do lesa.  Zdenča se představí ve čtvrtém běhu. Prostě RUBEM!!!! Helena Jiranová poběží  ve druhém běhu a má třetí dráhu. Věřme, že výkon Helči ještě umocní motivaci naší závodnice.

 Z Čechů pak dnes budou ve hře vícebojaři, kde Jirka Sýkora bude útočit na jednu z medailí. Napjatě budeme sledovat chůzi, kde je největší favoritkou naše Anežka Drahotová.  Na trať se vydá i sestra Eliška. Rozběhy čekají čtvrtkaře překážkáře Tučka a Hodbodě a v kavlifikaci výšky bude bojovat čerstvý dospělák Petr Pícha. Takže držme palce Zdeňce a věřme dnes v medaili pro Českou atletiku. Zdenčo jedem!!!