Zpravodaj MS Eugene č. 10 Štafeta je ready, známe složení! Tipněte si než se začtete, jakou má ČR dráhu?

26.07.2014 21:24

Dnes se můžeme těšit na naši závodnici Seidlovou ve štafetě 4x400m. Zdenča je velmi dobře naladěna a moc se na závod těší.  Až vtipně se může jevit los drah. Kterou má česká štafeta? Správná odpověď je osmá! Jen pro připomenutí: MS Doněck Zdeňka Seildová 400m = 8. dráha, MS Eugene Zdeňka Seidlová 400m = 8. dráha, Štafeta MS Doněck rozběh = 1. dráha, MS Eugene štafeta  8. dráha. Tak nevím, nemají nějakou chybu v softwaru? Jakmile tam zadají Seidlová automaticky to hází na kraj a když už je náhodou osmá plná tak šup do jedničky. Ještě jedna zajímavost ME družstev Braunschweig štafeta 4x400m, no kolikatá to byla? Osmá :-D  My se nezlobíme! My  jsme rádi za výzvy, my se v tý osmičce prostě naučíme běhat no!:-D No a konečně jaké bude složení?

1.       úsek Helena Jiranová – na MS se dostala do semifinále a má velmi dobrou formu. Má nejrychlejší osobní rekordy z českého kvarteta jak na 200m, tak na 300m. Helčiným úkolem je vyběhnout dobrou pozici a vytěžit ze své rychlosti  

2.       Dominika Krupařová – emotivně proživá každý soutěžní den a na štafetu se také velmi těší. Předávky v tréninku ji šly parádně. Jejím úkolem bude co možná nejlépe seběhnout a udržet štafetu v kontaktu

3.       Pavla Falharová – během šampionátu se potýkala s bolestmi kolene, ale teď už je ready. Vloni v Riety se do štafety nevešla a na ME na ní nakonec zbyla role náhradnice, proto bude teď velmi motivována se předvést.  

4.       NAŠE ZDEŇKA SEIDLOVÁ!!! – po nevydařeném rozběhu si chce vše vynahradit ve štafetě. Jak sam říká má ráda kontakt. Jejím úkolem bude protnout pásku na postupové pozici!! Držme palce bude to boj, jak má být!

Držme palce !! Holky jedem!!!! Běžíme 5 minut po půlnoci!!!

Jak se dařilo včera:

Šampionát se nám posouvá pomalu do svých závěrečných dní. Včera se nám představil Jan Friš a Filip Sasínek na 3000m překážek.  Filipovi těsně utekl postup do finále. Podobně jako Adamu Zenklovi mu chyběla jediná pozice k postupu do finále. Jan Friš, který ještě před odletem bojoval se zdravím, asi nebude úplně spokojený. Každopádně každá účast českého běžce na MS je velikým úspěchem. Dlouhé roky jsme nebyli na běžce na MS zvyklí vůbec. Letos jsme měli možnost téměř každý den sledovat někoho, kdo běží víc než jeden okruh. To je velká paráda. Do finále nepročli ani holky na dlouhých překážkách Jana Reissová obsadila výborné 10. Místo. Lenka Svobodová doběhla 22.. Do finále prošla Michaela Hrubá ve výšce. Eliška Buchlovská  se ve stejné disciplíně nedostala k osobnímu rekordu 184cm a výkon 170cm znamenal konec v kvalifikaci.