Žákyně zakončily soutěž družstev skvělými výkony! Šárka Novotná zaběhla oddílový rekord na 200m př.

09.09.2013 11:00

Svitavy 8. 9. 2013 - Skvělými výkony se prezentovaly mýtské žákyně při závěrečném kole družstev. Navzdory silnému větru, který místy dosahoval až -5m/s jsme zaznamenaly řadu osobních rekordů a dokonce i jeden oddilový. Pojďme si zhodnotit nejprve výkony atletek a atletů, kteří nás budou reprezentovat za čtrnáct dní při vrcholu žákovské sezóny při Mistrovství ČR na pražské Slavii.  Tereza Valášková ovládla svými výkony obě sprinterské trati na 60m a 150m a na 200m př. byla těsně druhá. Tereza svými výsledky hodně zamotává hlavu svému trenérovi Jirkovi Jakoubkovi. Ve všech svých disciplínách má totiž na postup do finále na MČR a mohla by se klidně rvát i o cenný kov, rychlostně vypadá velmi dobře, otázkou je jakou kombinaci vybrat. Pokud teď v posledních čtrnácti dnech dobře naladí, může to být hodně zajímavé.  Šárka Novotná zaběhla vynikající výkon na trati 200m př. a vytvořila nový oddílový rekord!!!!, který sebrala právě Terce. Její čas 30,75 je po kolizi na posledních dvou překážkách vskutku parádní. Závodnice, která ještě na jaře nechtěla o překážkách pořádně ani slyšet teď drtí oddílové rekordy. Při MČR bude také atakovat finalové pozice a případné finále na překážkách by mohlo být z hlediska medailových ambicí také hodně zajímavé. Velká Gratulace k rekordu! Na překážkách si zaběhla obrovský osobák i Martina Čiháková, která vylepšila své osobní maximum o více jak 3 vteřiny a jasně ovládla první rozběh. Do bitvy o finálové umístění určitě zasáhne při MČR i naše nejlepší půlkařka žákyně Alexandra Smoláková. V neděli jasně ovládla závod na této trati a spíše v tréninkovém tempu si vyzkoušela rychlý finish. Na MČR by byl postup mezi nejlepších osm vskutku parádní zaležitostí. Letos sedmá z LOH mládeže má nakročeno určitě tento výsledek minimálně zopakovat.

O pozici v týmu na MČR zabojovala Eliška Doskočilová, která si svými výkony na 60m řekla o místo v sestavě do štafety na 4x60m. Ve Svitavech proklouzla do finále a prohnala děvčata až o dva roky starší. Vojta Beneš chtěl osobák na půlce a to se podařilo. Velmi rychlý začátek závodu, ale znamenal, že osobák není tak veliký jak jsme čekali. Vojta ale ukazuje velký nárust formy. Příští víkend ho čeká boj na steeplu o svou premirovou nominaci na MČR.

V dálce se naše děvčata seřadila hned za sebe. Nejlépe zaskákala Klára Skoupá, věkem mladší žákyně si skočila osobák 421cm. Za ní skončila také v osobním rekordu Kateřina Hájková 414cm, pronásledovaná Jitkou Muselovou 411. Nela Šiklová si připsala výkon 361cm. Na mladší žákyně velká paráda holky!!! Ve výšce se nejvíce dařilo Tereze Dostálové. Výkon 125cm ovlivnil i veliký skluz této dicplíny, která začala o více jak 40 min později. Klára Skoupá skočila 120cm stejně tak Matina Čiháková. Oštěp si vyzkoušela Aneta Jasanská, ale pozor pouze po jediném tréninku dokázala poslat svoje náčiní do vzdálenosti 25m. Má skvělý švih a ještě během podzimu určitě bude atakovat hranici 30m. 

Všem závodníkům moc děkujeme a gratulujeme.

Výsledky naleznete zde: https://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=17849