Žákyně Mýta ukázaly veliký progres výkonnosti a v závěrečném kole soutěže družstev bylo opravdu na co koukat!

08.09.2014 10:11

Sezónu mýtská děvčata začínala jako benjamínci soutěže, kteří zřídka kdy proklouzli do finále jednotlivých disciplín. V poprázdninovém období,  ale naše mladé naděje končily jako jedny z nejlepších ve svých disciplínách a dravě se derou vzhůru.

Zlepšily se snad úplně všichni a to o pořádný kus. Pojďme poslední kolo zhodnotit. Začínalo se oštěpem a skokem o tyči. Aneta Jasanská hned prvním hodem předvedla parádu, která by ji jistojistě zaručila účast na šampionátu žactva, bohužel byl tento hod s maličkým přešlapem. Pak už začala hodně moc přemýšlet o technice a netrefovala načiní jak by bylo potřeba, přesto předvedla svůj druhý nejdelší výkon v sezóně. Nejlepší výkon předvedla Nela Šiklová, která když se na své pokusy dokáže zkoncentrovat a kočírovat čertíky ve svém těle dovede házet taky velmi dobře a daleko, navíc je to mladší žákyně. Adriana Grulichová si odbyla v sektoru premiéru a kdyby v soutěži byla o něco déle, určitě by atakovala výkony zhruba o pět metrů dál. Postupně také bylo vidět, že se do hodů začíná dostávat. V tyči po dlouhé pauze spíše trénovala Margit Junková, sice nezdolala základní výšku, ale jako trénink to bylo velmi kvalitní.

Po úvodních dvou disciplínách přišla námi velmi očekávaná trať 200m př. V ní mělo Mýto hned několik závodnic a myslím, že zaslouženě to byla naše nejvíce bodující trať. Dech nám svým výkonem vyrazila Sabina Duchoslavová, která i přes kolizi na posledních dvou překážkách zaběhla výborný čas 31,15s. Oddílový rekord drží Šárka Novotná s výkonem 30,79s. Sabča si zajistila svou premiérovou účast na MČR žactva, které se koná 20.-21. 9. v Plzni. Osobní rekord si vylepšila i Martina Čiháková, která jen těsně zaostal za metou 33 vteřin. Překážkářští nováčci Nikola Pánková a Kateřina Hájková svedly mezi sebou obrovský souboj. Nakonec z něho lépe vyšla Nikol Pánková, ale Kačka doběhla v těsném závěsu. Pokud se obě technicky zlepší na přechodu překážky, můžeme v příštím roce tuto disciplínu zcela ovládnout.

Na trati 60m byla po zranění Karolíny Hloupé naším největším želízkem v ohni Adriana Grulichová. Ta vyletěla z bloků jako střela a v rozběhu si vytvořila nový osobní rekord 8,33s., lépe v Mýtě v tomto věku běžely pouze Michaela Baťová (7,82s.), Zdeňka Seidlová (7,92s, Tereza Valášková (8,27s.). Všechny zmíněné atletky si pak v budoucnu zaběhly finále na MČR. Zajímavý je i fakt, že v současné chvíli má stejný osobní rekord Adriana i Karolína Hloupá. Těšme se na jejich souboje v budoucnu. Do finále B pak proklouzla ještě Eliška Bačová, která se stabilně stala součástí finálových bojů a opakovaně předvádí velmi dobré výkony. Ostatní závodnice bohužel do finálových bojů na této trati neproklouzly.  V dálce si vytvořila skvělý osobní rekord Kateřina Hájková, když své osobní maximum posunula z 416cm na 439cm (Oficiální výsledky zatím ale nejsou k dispozici). Margit Junková neskákala vůbec špatně, ale již tradičně se prala s rozběhem. Ve výšce se dařilo všem Mýtským závodnicím. Tereza Dostálová, Martina Čiháková i Sabina Duchoslavová skákaly na hranicích svých nejlepších výkonů. Věřím, že již v hale se některá z děvčat přehoupne přes 150cm. Trať 150m ovládla Adriana Grulichová čase okolo 20,30s. Více detailů a souhrn všech výsledků přineseme, hned jakmile obdržíme oficiální výsledky. Všem blahopřejeme k předvedeným výkonům.