Vysokomýtské juniorky zvítězily i ve 2. kole a směřují k historickému postupu do finále ČR

15.06.2014 20:50

V neděli 15. 6. se na městském pardubickém stadionu odehrálo 2. kolo soutěže družstev juniorů. Vysokomýtská děvčata udělala další krok k postupu do finále Čech.  Po těsné výhře v prvním kole nad oběma pardubickými týmy, tentokrát mýto dominovalo na plné čáře. Oslabený tým AC Pardubice, který byl největším soupeřem Mýta, nedokázal již konkurovat. Juniorky z Kujebiny vyhraly s přehledem o 80 bodů. K postupu do finále už zbývá jediný krok v posledním kole, které se koná v srpnu.

Vysokomýtský tým zdobí především kolektivní výkon. Děvčata chtějí postoupit a pracují na výbornou. Nejvýraznějšími oporami týmu jsou Anna Nečinová, která získala 33 bodů, což znamená že vyhrála všechny své disciplíny kouli, oštěp a 100m př.. To samé se povedlo i Zdeňce Seidlové na nejkratších sprintech. Ta měla v nohách velmi náročný tréninkový týden a z plného tréninku i přes velkou únavu ani jednou nezaváhala.   Andrea Doubková  získala 30 bodů když ovládla nejen dlouhé překážky, ale předvedla i velmi solidní dálku 532cm, což ji stačilo na výhru. Nejde ale vyzdvihnout jen tyto tři závodnice. Celý tým šlapal jak dobře promazaný stroj. Všechny závodnice v týmu totiž dokázaly bodovat a to je veliké pozitivum.

Mýto k postupu mezi nejlepších 12 týmů ČR musí udělat ještě jeden krok a to neskončit hůř než třetí na posledním kole. Naším cílem je ale vyhrát i toto poslední kolo. Děkujeme všem závodnicím. Píšete historii malého atletického klubu. :-D