Ve 2. kole Zimní ligy jsme se mírně zlepšili, na nejlepší to ale nestačilo

18.01.2014 19:18

V Pardubicích naše družstva nastoupily k Zimní lize smíšených družstev. Škoda, že se někteří závodníci omluvili na poslední chvíli a nepomohli týmu k lepším výsledkům. V porovnání s ostatními kluby ale poměrně ztracíme a chybí nám potřebná kvalita. Nutné je ale říct, že nám tyto kategorie prochází generační obměnou a máme více mladších ročníků. Z výsledků jednotlivců lze vyzvednout výkony Denise Csernyanského ve skoku z místa a na 600m, Anežky Adámkové a Petry Mlejnkové v dálce a na překážkách, taktéž výkony Lukáše Brzlínka při překážkovém běhu, dále Davida Dvořáčka v oštěpu. Mezi běžci nám udělala radost Natalie Řeháková na trati 800m a velmi kladně se ukázal i Daniel Spilko na trati 600m.

 Tyto závody v rámci Zimní ligy jsou pro všechny závodníky této věkové kategorie nesmírně důležité. Výkon zde není zase tolik důležitý. Jde především o to, aby mladí závodníci nasbírali cenné zkušenosti. Většina našich borců a borkyň si vyzkouší atmosféru závodu, poprvé mají tretry, rozměřují si rozběhy, potkávají se s konkurencí. 

 

Závody by měly naše borce a borkyně předevší motivovat do tréninkové práce, ukázat, jak je těžké se v atletice prosadit, že nic není zadarmo a že každý trénik je důležitý. Moc chválím všechny naše závodníky za velké zlepšení startů, ketré jsem v úterý pečlivě trénovali. 

ACVM - Jede!!!! Makáme!!! Dokážeme být ještě lepší!!Pojďme Mejto!!!