Ve finále chyběly opory i přesto jsou vysokomýtské atletky pátým nejlepším klubem České republiky

28.09.2015 08:35

V sobotu 26. 9. bojovaly mýtské juniorky ve finále soutěží družstev pro rok 2015. Na pražské Slavii za slunečného počasí vyvrcholilo celoroční klání klubů. Mýto dokázalo i přes řadu absencí vybojovat úžasné páté místo a už druhý rok za sebou se vyhřívá mezi českou klubovou elitou v mládežnických kategoriích.

Posuďte sami s jakými soupeři se malé  Mýto utkalo.  Zvítězil Olymp Brno před Duklou Praha a Vítkovicemi. Na čtvrtém místě o pouhých 10 bodů před Mýtem skončila Plzeň. Páté pak Vysoké Mýto, šestý Kolín, sedmé Brno, osmý Jablonec nad Nisou. Mýto se muselo ve finále vyrovnávat s obrovským oslabením.  V týdnu se ještě nevědělo, zda bude moci nastoupit Martina Homolová, která od MČR do 22 let bojuje se zraněním chodidel. V úterý pak přišla další rána, když se na středoškolských závodech zranila česká reprezentantka v běhu na 400m Jana Slavíková. Ve středu pak následovala pro Mýto de facto  pohroma, když se zranila česká reprezentantka Zdeňka Seidlová, která má dokonce nohu v sádře.

Trenéři museli celý tým přeskupit a zejména trenér Jiří Jakoubek tomuto taktickému pojetí věnoval několik hodin své práce, špatné zprávy ale chodily dál. V pátek se definitivně rozhodlo, že Natálii Víškovou nepustí do závodu chřipka. V deset večer stejný den přišla sms, že medailistka z MČR Hanka Homolková také leží v posteli. Mýtský tým během jednoho týdne tak  přišel o neskutečných 80 bodů a bylo jasné, že nejvyšší příčky budou pro tento rok Mýtu vzdálené. Tým se ale nevzdal. Barbora Chytková šla příkladem všem. Bojovala na všech svých tratích a vybojovala společně s Annou Nečinovou nejvíce bodů pro vysokomýtské. Svými výkony strhla tato děvčata i další. Skvěle zaházela Iva Kramářová, která byla druhá v disku a šestá v kouli.  Eliška Auservaldová se blýskla obrovskou bojovností na 800m a 3000m. Týmu opět pomohla Michaela Stránská, která fantastický ovládla 3 kilometry a dokonce si zaběhla osobní rekord.

Pro malé Mýto je již účast v samotném finále mezi 8 nejlepšími kluby ČR neskutečným úspěchem. Navíc Mýto všem dokázalo, že se nejedná o náhodu, neboť se v klubové špičce mezi juniorkami drží již druhým rokem.  Mýto se navíc neopírá o podporu sportovních škol a sportovních gymnázií a přesto dokáže s těmito ústavy držet více než vyrovnaný krok. „ Neskutečná paráda a poděkování patří všem děvčatům, která letos pomohla k cestě až na neskutečné páté místo v ČR! Jsme opravdu šťastni a věřím, že jednou si holky budou moci říci: tenkrát v roce 2014-2015 jsme dokázaly s malým Mýtem udělat fakt neskutečný výsledek. Makaly jsme a dokonce sahaly i po medaili. Moc všem holkám děkuji.“ Řekl vedoucí týmu Dejdar.