Valášková, Novotná, Smoláková a dvě štafety o víkendu na mistrovství ČR

19.09.2013 17:36

V sobotu bude zahájen žákovský šampionát žáků a žákyň na pražské Slavii. Vysokomýtský klub veze do metropole hned několik nadějí na finálové, ale i případné medailové umístění. Na sprinterských tratích se představí Tereza Valášková a Šárka Novotná, v bězích Alexandra Smoláková a do štafet zasáhnout mimo již zmiňovaných děvčat Karolína Hloupá a benjamínek výpravy Eliška Doskočilová. Pojďme si jednotlivé aktérky představit.

Tereza Valášková - veliký sprinterský talent. Jako mladší žákyně vyhrála prestižní Olympiádu dětí a mládeže. Pak přišel výkonnostní útlum, ale již v loňském roce se výraznou měrou podílela na zlatu z MČR se štafetou a v letní sezoně znovu se štafetou dokonce zaběhla český rekord.Tyto týmové výsledky jí patrně nastartovaly a v hale už na ní byla vidět veliká chuť do práce a hlad po úspěchu.  V letošní sezóně se Terka ukazuje ve vynikajícím světle.  Snad na všech tartích si vytvořila osobní rekord. Své kvality ukazuje v mnoha disciplínách od všech sprinterských tratí až po překážky nebo i skoky. Na MČR se představí na královských disciplínách žakyň a to na 60m a na 150m. Na obou tratích může bojovat o medaile. Konkurence je ale obrovská. Držte palce a nechte se překvapit, jak to dopadne. Statistiky na jednotlivých tratích naleznete na webu. www.atletika.cz. Vyberrte kategorii žákyně a Terčinu trať.

Šárka Novotná - se představí také na královské trati 60m, ale tato trať bude spíše její doplňkovou. Šárka je totiž velmi milým překvapením závěru sezóny. V loňském roce stejně jako Tereza Valášková přispěla velkou měrou ke dvoum titulům mistra ČR a k českému rekordu se štafetou. V letošní sezóně se ale hledala. Výkonbnost byla hodně kolísává, což se negativně projevovalo i na psychice mladé atletky. Závěr sezóny je ale parádní. Šárka zaběhla oddílový rekord na 200m př. a zařadila se do popředí českých tabulek. Tato trať je však v letošní sezóně snad nejvyrovnanější a nejsilnější v historii. Šárka ale teď vypadá vskutku výborně. Našla si svou trať a může také pošilhávat minimálně po finále. V sobotu se představí na 60m a v neděli pak na 200m př. Držte palce!!!

 

Alexandra Smoláková - Saša již několikrát byla vždy těsně pod nominací na MČR, vždy chyběl kousek. Byla první nepostupujícví na šamiponát apod. Letos  je to ale jinak. V hale to ještě nebylo ideální, za to pod otevřeným nebem to je paráda. Na trati 800 si vylepšila osobák a na Olympiádě dětí a mládeže dokonce proklouzla do finále. Je to její největší úspěch. V letošní sezóně se navíc dokázala velmi výrazně opakovaně prosazovat v první lize žen. Saša by také ráda znovu proklouzla do finále. Bude to stejně jako u děvčat sprinterek velmi těžké, ale určitě ne nemožné. Držte Saše palce v sobotu v rozbězícha věřme že i v nedělním finále.

Karolína Hloupá - Karolína jede na svoje první mistroství. Jednu velkou akci už má za sebou a to Olympiádu dětí a mládeže, kde sbírala velmi cenné zkušenosti. Na žákovském šampionátu jde do boje se štafetou na 4x60m. Její rychlost bude v nabité konkurenci opravdu potřeba. Věkem teprve maldší žákyně prožije svou premiérovou účast na MČR.

Eliška Doskočilová - jak již bylo psáno výše,  je to benjamínek výpravy. O zařazení do štafety 4x60m si řekla nejen svými výkony, ale i přístupem v tréninku. I ona je věkem teporve mladší žákyně. Eliška jede vůbec poprvé na vrcholnou akci žákovské sezóny. Bude rozbíhat štafetu a zprávy z pondělního tréninku nazančují, že by to mohlo být hodně dobré.

Navíc se naše děvčata představí ještě ve štafetě 4x300m, která má nelhký úkol. Obhajuje titul z minulé sezóny. Věřme, že i v novém složení bude moci bvojovcat o účast na podiu pro vítěze. Štafeta ve složení Novotná, Hloupá, Smoláková, Valášková zakončí nedělní prhram MČR!!!

 

FANDÍME A DRŽÍME NAŠEMU TÝMU PALCE, POJĎME HOLKY, SPLŇTE SI SNY!!!