V dálce se při MČR blýskla Adriana Grulichová skvělým sedmým místem

22.02.2016 08:35

Poprvé se představila na mistrovství ČR dorostu naše Adriana Grulichová. Opřít se mohla o zkušenosti z žákovských kategorií a o účast na žákovské Olympiádě dětí a mládeže. Adriana nepatřila v dálce k favoritkám. Všichni jsem ještě měli v hlavách trošku smolné představení na krajských přeborech, kde skákala výborně a vždy přišel krátký přešlap.

Naše dálkařka měla v hledišti fanklub rodiny a evidentně jí to svědčilo. Prvním pokusem skočila solidních 506cm. Přišlo potřebné uklidnění. Po druhé sérii držela ještě postupovou osmičku. Ve třetí se začaly dít věci. Během několika skoků byla Adriana dokonce až na jedenácté pozici a musela hodně přitlačit.

Rozběhla se, odraz úplně přesně, doufejme snad to nebyl přešlap, dlouhý let a chvilka čekání. Rozhodčí zkoumá plastelínu na odrazovém prkně a zvedá bílý praporek. Aďa skáče osobní rekord 533cm a jde poprvé v životě do finále! Máme všichni obrovskou radost a to i Áďa. Ze samé radosti běží k divákům vyjádřit své pocity a bohužel si cestou podvrtla kotník.

Další pokusy nebyly špatné, ale rychle nám docházela síla. Přesto Áďa stále držela skvělou sedmou příčku. V posledním pokusu chtěla ještě dál. Děvčata před ní totiž nebyly příliš vzdaleny a Áďa chtěla bojovat. Roztleskala si publikum, ale bolavý kotník ji už nedovolil přidat potřebné centimetry.

Byla to krásná soutěž a Adriana Grulichová poprvé a věřme, že zdaleka ne naposled okusila atmosféru finálových bojů při MČR. Blahopřejeme!  Vypadá to, že kompletní fanklub bude muset jezdit častěji.   

 

Hodnocení  dalších závodníků bude následovat :-D