V 1. lize žen Mýto válí dál - Barbora Chytková sbírá jeden osobák za druhým, skvělá patnáctistovka sester Stránských

02.06.2015 09:28

V Novém Městě nad Metují se konalo další kolo 1. ligy žen v atletice. Vysokomýtské závodnice, které byly senzačně po prvním kole na bronzové pozici nyní o jednu příčku klesly, ale znovu to byl boj o každý bod. Týmu citelně chyběly některé opory. Navíc chladné počasí a měnící se poryvy větru nepřály sprinterkám. Co se ale opět povedlo, to byly výkony Barbory Chytkové. Šestá juniorka letošních českých tabulek se po nepřiliš dobře takticky zvládnutém závodě na Zlaté tretře tentokráte neostýchala a znovu si došla pro skvělý výsledek. Posunula svůj osobní rekord již na 2:16,46. K tomu přidala i osobák na trati 400m.

Chladné počasí nepřálo sprinterkám. Zdeňka Seidlová nedoběhla závod na 100m a Martina Homolová raději nenastoupila na trať 200m. Obě jsou v pořádku. 

Sestry Stránské předvedly na 1500m vcelikou parádu. V minulém týdnu se obě nominovaly na ME v běhu do vrchu a formu si přenesly i na dráhu a jejich časy na 1500mn jsou opravdu parádní. Michaela 4:39,89 a Adéla 4:51,49. Dobrým bodovým ziskem tým opětovně podpořila Anna Nečinnová a po půlroční odmlce vyběhla na dráhu i Andrea Doubková. Svůj osobáček z osmistovky si veze domů i Natálie Víšková. Děkujeme za krásné momenty.