Tomáš Popelka zahájil svou atletickou kariéru parádně, ostatní mírně za očekáváním

18.01.2014 19:48

Praha Strahov - Největším překvapením výpravy, která z Mýta putovala na přebory Vysočiny do atletické haly na Strahově, se stal Tomáš Popelka. Borec, který s atletikou u nás začal teprve na podzim si zaběhl parádní osobní rekordy na tratích 60m a 150m. Šedesátkou prolétl za 7,68 a stopadinu vyšvihl za 18,40s.. Je to jeho první start v sezóně a v tuto chvíli mu na 150m v republice patří dokonce 4. místo. Halová sezóna ale teprvé začíná, tyto výkony by mohly na konci sezóny znamenat umístění kolem 20. místa. Pro nás je ale důležité, že se Tomáš díky těmto časům již jistě nominoval na mistroství ČR, které se koná první víkend v březnu. Navíc má ještě dost příležitostí své výkony ještě vylepšit. Tomášovy výsledky na obou tratích jsou druhými nejlepší v historii našeho klubu. Proč nezaútočit na oddílová žákovská maxima Jaroslava Nespěšného 7,49 a 18,10. To by pro Tomáše mohla být zajímavá výzva?

 

Zdeňka Seidlová vyběhla na tratích 60m a 200m. I přes nachlazení zaběhla svou historicky druhou nejrychlejší šedesátku a její výkon 7,79s. je z pohledu do další sezóny velmi zajímavý. Zdeňka se ale musela sklonit před parádním vystoupením kolínské Heleny Jiranové, ketrá je v této sezóně zatím k nezadržení. Výkon na 60m v čase 7,64s. je vskutku parádní. Zdeňku dokázala předčít i na 200m. Výkon Zdeňky je podobný jako na 60m, i zde si zaběhla svou druhou halovou nejrychlejší dvoustovku v životě v čase 25,13s. Je vidět, že Zdeňka především stabilizovala své výkony na těchto tratích a oproti loňské sezóně začíná hned o několik desetin níže na 60m a téměř o 5 desetin na 200m. Uvidíme jak se sezóna bude vyvíjet dál, teď má Zdeňka za úkol vyhnat nachlazení z těla. 

Andrea Doubková vyběhla letos poprvé na překách a na výsledku se projevilo brzké vstávání, snad i nachlazení, ale především špatný start. Čas 9,41s berme jako výchozí a víme, že příště musíme být daleko lepší. Tento čas je obrovskou motivací. Výsledek z 200m není příliš příznivý, ale ono to pujde nahoru. 

 

Standa Klát také vyběhl vůbec poprvé, ale jeho výkony byly ovlivněny silným nachlazením. Trať 60m za 7,61 a 200m za 24, 41. Celý týden bojuje s rýmou a kašlem, bohužel nemůže ulehnout do postele kvůli pololetním písemkám a to se projevilo na jeho výsledcích.

 

Do závodu nastoupily i naše žákyně. Rychlostně to ale bohužel není ideální. Zaznamenali jsme několik osobních rekordů, ale republiková konkurence je zatím daleko vzdálena. Čeká nás spousta práce. Holky jsou vesměs ročníky 2000, takže je ještě čas, ale musíme rubat!!!

Výsledky budou na www.atletika.cz, kde najdete i statistiky a můžete porovnat své výsledky se zbytkem ČR. www.atletika.cz