Starší žákyně Mýta vstoupily do soutěží družstev rozpačitě

17.05.2014 09:35

Ve Svitavách se 11. 5. odehrálo první kolo soutěží družstev starších žáků a žákyň. Mýto bylo reprezentováno jednou z nejpočetnějších výprav a očekávalo se i solidní umístění. Bohužel střet s realitou byl poněkud trpčí chuti.

Náš tým je prioritně složený z děvčat ročník 2000, které teprve letos přestoupily do této vyšší kategorie a jsou zde těmi mladšími.  To by ale neměla být výmluva. Naše výsledky totiž nejsou příliš uspokojivé. Týmu citelně chyběla zraněná Karolína Hloupá a bohužel ani ostatní opory se v chladném počasí nepotkaly s formou. Aneta Jasanská, která výborně zaházela o den dříve na juniorkách tentokrát v oštěpu i vlivem bolestí zad příliš bodů nepřidala. Nedařilo se nám ani ve sprintech a skocích. Prostě byl to takový smolný den. 

Naše děvčata v porovnání s děvčaty z ostatních týmů působí stále velmi dětsky a jejich biologický věk je téměř u všech nižší než u děvčat ročník nar. 1999, které jsou naopak ještě biologicky akcelerované. To pro nás znamená jediné, makat a náš čas příjde! Bylo to teprve první kolo. My se rozhodně nevzdáváme! Holky mají super partu a už několikrát dokázaly, že se dokáží vyhrabat i ze složitých sportovních peripetií. Pokud na příštím kole vysvitne sluníčko a nebude foukat uragán jako teď ve Svitavách, my budeme zpět! Naše holky jsou bojovnice a jsou nejlepší!!!! My nejsme obyčejní, jsme ACVM!