Rekordní výprava mýtských závodníků přiváží z KP nejen cenné kovy, ale řadu osobních rekordů

03.02.2014 11:14

Atleti a atletky vysokomýtského AC úspěšně absolvovali krajské přebory v jablonecké hale na Střelnici, které se konaly první únorovou neděli. O tom, že do dějiště přeborů vyrazila nejpočetnější výprava, jsme již informovali v minulém článku. O tom, jak se nám během přeborů dařilo, si můžete přečíst nyní.

 

Vysokomýtští atleti vytvořili v hale skvělou kulisu a když závodil náš závodník či závodnice, zbytek týmů ho mohutně povzbuzoval. Výborná atmosféra přispěla i k velmi kvalitním výkonům. Získali jsme 6 titulů přeborník kraje a k tomu hned několik dalších cenných kovů.

Pojďme si výkony medailistů připomenout.

 

Mezi žáky navázal na výborný vstup do sezóny Tomáš Popelka. Jasně vyhrál 60m v novém osobním rekordu 7,57s. Tento čas ho katapultoval na průběžné 11. místo českých tabulek. Tomáš ovládl i sprint na 150m, v jablonecké hale s náročnou prudkou zatáčkou zaběhl čas 18,61s.

 

Sprintersky se prosadila i naše Zdeňka Seidlová, která si po nemoci a po lyžařském výcviku zaběhla nový osobní rekord 7.73s na 60m a jasně zvítězila. Trať 200m vyhrála za 25,51 i když po absolvování prudké zatáčky měla velké problémy, aby výběh ustála. Na stupně vítězů ji na 60m doprovodila naše Tereza Valášková, která společně se Zdenčou jako jediná dokázala stlačit čas pod 8 sec. Na trati 200m se Zdenčou vystoupala na stupně také druhým místem Andrea Doubková. Tereza Valášková skončila jen o pár setinek těsně čtvrtá.  Mezi žákyněmi brala stříbro na 60m Karolína Hloupá. Vysokomýtské atletky patří v tuto chvíli ke krajské sprinterské elitě, dominují téměř na všech tratích.

 

Další titul totiž získala Andrea Doubková na 60m překážek. Výsledný čas 9,21 je velmi dobrý. V tuto chvíli se jedná o 8. čas českých průběžných tabulek. Andree se dařilo i na nejdelší sprinterské trati 400m. Poprvé v životě prolomila (konečně) hranici šedesáti sekund a na pásce těsně podlehla rivalce Krupičkové z Pardubic.

 

Medailově pro nás ale končily i delší běhy. Barbora Chytková společně s Alexandrou Smolákovou vyskočily na stupně vítězů po absolvování trati 800m. Barča běžela super závod, který měl výborné tempo. To diktovala právě naše závodnice. Byl z toho osobák 2:21,76 a další titul pro „mejťáky“! Bronz si ze stejné tratě odvezla Saša Smoláková.

 

Ahmen Hamid ráno zaspal a do dějiště závodů dorazil vlakem. Svou disciplínu ale stihl a jsme za to velmi rádi, neboť i on vystoupal na stupně vítězů. Jeho čas 5:08,18 bude někde na hraně v boji o účast na mistroství ČR. Ahmed měl v posledním kole problémy s dýcháním a dokonce si na malý moment zastavil. I proto jsme s výsledným časem nad očekávání spokojeni.

 

Ve výšce se prala o každý centimetr Tereza Dostálová a vyneslo jí to stupně vítězů. Výkon 132cm je novým osobním rekordem a zároveň bronzovou radostí této mladé atletky.    

 

Obrovský pokrok a zlepšování jsme viděli u většiny našich atletů, kteří skončili třeba jen těsně před branami finále nebo jen těsně pod stupni vítězů. Jan Doskočil si zaběhl parádní osobní výkon na 1500m a jeho čas 4:30 mu snad zaručí premiérovou účast na mistrovství ČR dorostu. Super překážky jsme viděli v podání našich žákyň Martiny Čihákové, Sabči Duchoslavové. Poprvé v životě v tříkrokovém rytmu. Vylepšení svého osobního výkonu na překách se dočkaly i Nikol Pánková a Jitka Muselová. Mladší žákyně je dokázaly bez kolize celé přebehnout, některé dokonce ve čtyřkrokovém rytmu. Velmi dobře běžely naše mladší žákyně i trať 800m. Výkon Natálie Řehákové 2:56,31 by se mohl pohybovat v českých tabulkách této kategorie kolem 30. místa.

Je ale nutné říci, že většina našich děvčat a chlapců jsou v této kategorii mladšími. (Kategorie se vždy skládá ze dvou ročníků narození.) 

U kategorií mladšího a staršího žactva jsem viděli trenérským okem spoustu pozitiv. Neměli bychom hodnotit pouze dosažený výkon. Jako trenéři klasifikujeme mnohem více prvků, faktorů ( přístup, koordinaci pohybu, pohybové přepoklady, biologickou vyspělost, mentální složku závodníka atd.), které jsou pro růst výkonnosti daleko důležitější než samotný výkon. V tomto ohledu je vidět po každých závodech veliký progres u všech dětí. Věříme, že se někteří dokáží prosadit a v budoucnu budou vozit medaile nejen z krajských přeborů. Všem závodníkům patří veliký dík za přístup a předvedené výkony. Rodiče prosím pochvalte svoje děti, všichni byli opravdu velmi dobří!

 

Výsledky ze závodů naleznete stejně jako celorepublikové statistiky na www.atletika.cz

Přehled výsledků mýtských závodníků naleznete zde: Krajace_vysledky_Myto.xls (30208)