Přípravky v prvním kole družstev zaútočily na postupové pozice

23.05.2014 21:01

Parádně vstoupily do soutěže družstev oba mýtské týmy přípravek. Chlapci skončili na skvělém druhém místě, děvčata byla jen těsně třetí. Každý závodník musí nastoupit ve 4 disciplínách a to 60m, dálka, míček a 600m. Do finále z tohoto základního kola postupují dva nejlepší týmy. 

Chlapecký tým ve složení Denis Csernyanszky, Lukáš Brzlínek, Daniel Spilko, Matěj Čihák závodil opravdu na výbornou. Denis skončil na celkovém třetím místě ze všech závodníků. Do popředí startovního pole ho posunuly zejména výsledky ve skoku dalekém a hlavně běh na 600m.  Tým kluků jako celek šlapal parádně a kluci mají našlápnuto k postupu. Nebudou to mít ale lehké. Zejména Choceň bude opravdu silným protivníkem. Je třeba aby se chlapci sešli v kompletní sestavě a mohlo by to být dobré. Hlavně se musí zúčastnit všech základních kol. 

 

Tým děvčat ztrací nicotných 100bodů na postup, což je třeba 60cm ve skoku dalekém. Naše atletky nastoupily ve složení Tereza Váchová, Tereza Dostálová, Sára Andrlová, Kateřina Vaňásková. Tereza Váchová naznačila svůj budoucí potenciál.  V celkovém pořadí skončila mezi všemi děvčaty na skvělém 5. místě. Na 600m skončila dokonce druhá v celkovém pořadí, na 60m měla 4. nejrychlejší čas ze všech, míček byl také velmi solidní. Do příště je potřeba zlepšit skok daleký a Terka může klidně myslet na umístění mezi nejlepšími třemi. Další děvčata, ale nezáhalela a předvedla více než dobré výsledky. Ze závodů vezou podobně jako kluci spoustu nových osobních rekordů. 

 

Další kolo se koná ve Vysokém Mýtě 4. 6.. Doufejme že je učitelé na školympiádě pošetří, případně, že se nám podaří přesunout závod na 5. 6.. Výsledky zde: 1.kolo-KP-přípravek-21.5.14.xlsx (17094)