Obrovský úspěch pro vysokomýtskou atletiku, Juniorky Mýta mezi osmi nejlepšími týmy ČR

17.09.2018 12:31

Obrovský úspěch pro vysokomýtskou atletiku, Juniorky Mýta mezi osmi nejlepšími týmy ČR

 

Malé město, malý stadion, křivý ovál to jsme my se zpívá v hymně atletického klubu. Právě z tohoto malého oddílu a malého stadionu se dokázaly juniorky probít až mezi nejlepších osm týmů České republiky.

V krajských kolech jasně dominovaly a nedaly soupeřům šanci. Za svými zády nechaly týmy jako Pardubice, Liberec, Jablonec nad Nisou a v každém ze základních kolo dokázaly děvčata od Loučné zvítězit. Postup mezi nejlepších patnáct týmů Čech byl tak naprosto zasloužený.

V sobotu v Hradci Králové se pak vysokomýtská děvčata utkala o postup mezi nejlepších osm týmů ČR. Z Čech postupovala pětice, k ní přibyde poté trojice týmů z Moravy. Bitva začala lehce po desáté hodině. V každé disciplíně boduje deset nejlepších. Součet bodů pak tvoří celkové pořadí. Průběžné stavy stále držely  Mýto v postupové pětce, ale soupeřky útočily a koncovka nabídla neskutečné drama.

Plzeň byla před tratí 1500m pátá, Mýto čtvrté. Po doběhu se pořadí přelilo a do popředí se dostávala Vlašim s Novým Městem na Moravě. Mýto na postupovou pozici vytáhl vynikající trojskok.

O všem měly rozhodnout štafetové běhy. Vysokomýtský tým byl už velmi unavený a přesto bylo třeba běžet rychle. Na krátké štafetě jsem udělaly řadu technických chyb a bylo důležité, jak dopadne dlouhá štafeta. Tu vysokomýtské závodnice zvládly na výbornou a vybojovaly poslední postupovou pátou pozici. Na Plzeň na čtvrtém místě ztratily pouze 6,5 bodu.

Nejlépe bodující závodnicí byla Sabina Duchoslavová, která získala 21 bodů. Druhou nejlépe bodující byla Klára Bartošková s 19 body a Karolína Tomášková s 18body.

Finálovými soupeři budou pro Mýto 28.9. v Praze: USK Praha, Slavie Praha, AK Škoda Plzeň, Lokomotiva Beroun, SSK Vítkovice, AK Olymp Brno.

Všem děvčatům za celou sezónu patří poděkovat. Postup je velkým úspěchem, který doceníme až v dalších letech.  Nci méně teď se musíme dobře nachystat na finále, nechcem být jen dopočtu.