Na MČR dospělých míří 4 vysokomýtské atletky

13.02.2014 09:54

Výběrovým sítem prošla hned čtveřice vysokomýtských atletek. Mistroství České republiky je pro ně pro všechny velikou výzvou a zkušeností před mistrostvím ČR dorostu a juniorů, které se koná o týden později. Andrea Doubková, Zdeňka Seidlová si okusily start mezi dospělými na nejprestižnějším šampionátu již vloni. Pro Báru Chytkovou a Terezu Valáškovou to bude velká premiéra. Z mýtských atletů startuje také Adam Zenkl, který by měl být na 1500m hodně vidět. Adam obléká dres Vítkovic.  

 

Jako první se do bojů o co možná nejlepší výsledek vydá Barbora Chytková (800m) a to v sobotu ve 13:00. Barča do haly jede hlavně pro zkušenosti. Jedná se o její teprve první start na trati 800m v hale Otakara Jandery, která před letošní halovou sezónou prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Je položen nový údajně rychlý povrch, byly sníženy náklony zatáček. Všechny tyto aspekty by měly pomoci všem závodníkům ke skvělým časům. My věříme, že i Báře.

 

Hned o 25 minut později se postaví na start obhájkyně bronzu z loňské sezóny na tarti 400m Zdeňka Seidlová a společně s ní Andrea Doubková. V přihlášce nechybí největší české hvězdy Denisa Rosolvá, Lenka Masná, Jitka Bartoníčková. Všichni věříme, že naše obě děvčata budou atakovat svá osobní maxima a alespoň jedna prokloune do nedělního finále :-D 

Jako čtvrtá a nejmladší z naší vypravy zasedne do bloků Tereza Valášková na nejkratší tarti 60m. Cíl je jasný, vyzkoušet novou dráhu a zaútočit na čas pod 7,90. Konkurence je ale obrovská. Nejlepší ženy mají čas až o půl vteřiny lepší. To by Terce mohlo pomoci k opravdu dobrému času.

 

Po trati 60m se do bloků vrátí Andrea Doubková a vyzkouší si trať 60m př. Zde nepoběžíme pro osobní rekord, ale chceme si osahat dráhu před šampionátem juniorů a dorostu, kde bychom do finále naopak rádi proklouzli.

 

V neděli nás mimo finálových startů čeká ostrý test naší štafety 4x200m, která se ve stejném složení představí na MČR juniorů. Držte našim mýtským závodníkům palce - 4 ženy a 1 muž jdou do boje!!!