Mýto veze na přebory 2. nejpočetnější výpravu ze všech

31.01.2014 12:31

O tomto víkendu, přesněji v neděli, proběhnou Krajské přebory Pardubického kraje v hale v Jablonci nad Nisou. Pro většinu mýtských atletů jsou tyto závody vrcholem zimního závodního období. Pro závodníky s ambicemi účasti na mistroství České republiky v druhé polovině února je to velmi dobrý závodní test. 

Ze všech oddílů z Pardubického kraje vyráží z Vysokého Mýta druhá nejpočetnější výprava čítající 44 závodníků a závodnic. Jedná se o historický moment našeho klubu. Nikdy v předchozích letech nestartovalo z našeho oddílu tolik závodníků na halových přeborech. 

Největší zastoupení bude mít při těchto závodech klub Hvězdy Pardubice. Nejúspěšnější klub posledních let, který jako jediný v kraji hájí extraligu, posílá do boje o krajské medaile celkem 74 atletů. Společně s naším klubem veze 44 atletů také školní atletický klub Pardubice.

(Dále Atletika Chrudim 32, AC Pardubice pouze 30, Ústí nad Orlicí 27, Atletika Polička 22, Atletika Slatiňany 19,  AC Choceň 16, Litomyšl 4, ISCAREX Česká Třebová 2.) 

 

Kdo z našich bude patřit k aspirantům na medaile? Na cenný kov by mohlo dosáhnout hned několik našich závodníků. Zdeňka Seidlová se představí na trati 60m a  200m a i když je po lyžařském výcviku a po nemoci, měla by si hladce doběhnout pro dvě vítězství. Andrea Doubková je favoritkou překážek, dále se představí na 400m a 200m. Na 60m a  200m bychom mohli mít na stupních vítězů hned dvě závodnice. S očekáváním budeme vyhlížet výkon Terezy Valáškové na těchto tratích. Mezi běžkyněmi by se na stupně vítězů měla prodrat Barbora Chytková a třebas i Alexandra Smoláková. Mezi žáky, pokud doléčí nachlazení, by měl medaile posbírat Tomáš Popelka na tratích 60m a 150m případně na 300m. Mezi děvčaty žákyněmi Karolína Hloupá také na sprinterských tratích 60m a 150m . S očekáváním vyhlížíme i start Stanislava Kláta na 60m a 200m a žákovského běžce Vojtěcha Beneše na trati 1500m. Zajimavý souboj se může odehrát ve skokanském sektoru žen, kdy všechny přihlášené ženy mají shodný nejlepší výkon. Denisa Dostálová určitě není bez šance. Mezi mladšími žákyněmi se ve stejném sektoru může protlačit na stupně sestra Denisy Tereza Dostálová.  Toto byl jen rychlý lehký nástřel našich medailových adeptů. My věříme, že jich bude ještě daleko více. Překvapit nás mohou např. kategorie mladších žáků i žákyň a případně i běžci na 3km. Přejeme všem našim závodníkům hodně štěstí a osobních rekordů.