Mladý tým žákyň vystrčil růžky!

26.05.2014 11:34

Ve 2. kole krajského přeboru žáků a žákyň, který se konal v Pardubicích, předvedly vysokomýtské atletky svůj budoucí potenciál. Mladý tým složený převážně z ročníků 2000 naznačil svoje možnosti do dalších let.

 

Velkým překvapením celého dne byly výkony Elišky Bačové. Velmi soustředěný výraz, hlad po osobních rekordech úplně čišil z této mladé závodnice. Odměnou jí byla její první finálová účast na 60m. Velmi výrazně přispěla i k vítězství štafety 4x300m. Druhá z Elišek tentokráte Doskočilová předvedla parádních 800m. Celý závod si odtáhla a až těsně před cílem neudržela vítěznou pozici. Za odvahu a pracovitost v závodě si odváží nový parádní osobní rekord 2:36. Vzhledem k průběhu závodu však již brzy může pomýšlet na další vylepšení tohoto času. Nakonec i Eliška proběhla cílovou šachovnicí na prvním místě, když do cíle dovedla vítězně štafetu. Ahmed Hamid běžel 800m také velmi odvážně, prvních 200m za 31. Pak síly rychle docházely, ale i tak jeho čas 2:19 je hodně solidní.

Novou tváří ve vysokomýtském dresu je Adriana Grulichová. Adriana v týdnu při školních závodech poprvé překonala pětimetrovou metu v dálce a v sobotu v rozeskakování měly některé pokusy stejné nebo dokonce delší parametry. Bohužel v závodě pak bylo velmi těžké chytit správné skokanské tempo a to hlavně díky velkému počtu startujících a dlouhým mezerám mezi pokusy. Adriana se prala s rozběhem a po třech pokusech si doknce odběhla na trať 200m př.. Do závodu vyrazila parádně! Časem by nejspíše atakovala 31 vteřin. Stopku jí ale vystavila pátá překážka. Nebýt kolize, byl by na tuto trať hodně hezký pohled. Před pádem Adriany byly na čele hned tři mýtské závodnice. Nejlépe dopadla Martina Čiháková, která si vylepšila svůj osobní rekord o celé 3 vteřiny na 33,20s.. Poprvé zvládla tuto distanci i Sabina Duchoslavová, která zaběhla na úvod velmi solidních 33,61s. Martina pak rozběhla vítěznou štafetu na 4x300m, Sabina dobře zaskákala ve výšce. Některé pokusy byly opravdu moc hezké. Karolína Hloupá nám marodila střídavě celé jaro a zatím asi není se svým účinkováním úplně spokojena i když po tak složité jarní přípravě to na druhou stranu není úplně špatné. Přesto, že časy zatím nejsou ideální, dokázala v pohodě postoupit do finále na 60m a v něm i přes bolest zad vybojovat cenné body. Potvrdila tak roli nejrychlejší mýtské žákyně v letošní sezóně.  Zranění zad jí ale hodně psychicky i fyzicky poznamenalo a musíme se co nejrychleji vrhnout do léčby a prevence tohoto stavu. Záda trápily i další naše závodníky. Tomáš Popelka měl v podstatě v hale stejné problémy jako Kája, ale teď už opět jede na vítězné vlně. Svého oponenta Lukáše Kubíka, se kterým se již pral v hale ve finále mistrovství České republiky na 150m, dokázal nyní na 60m porazit a vyhrát ve výborném čase 7,53s. Oba si pak tuto úlohu prohodili na trati 150m, kdy vyhrál Lukáš Kubík a Tomáš byl druhý. Záda dlouhodobě trápí i Anetu Jasanskou, tu navíc trápí i technika oštěpu. Rána je to dobrá, ale oštěp ne a ne trefit. Možná až moc Aneta přemýšlí o technice, zjednodušit a snažit se hodit co nejdál. Jinak parádní švih v ruce. To platí i pro kolegyni Nelu Šiklovou. Uvolnit se a hodit, hlídat si pouze jednu věc a moc o tom nepřemýšlet. Aneta celkem dobře zaházela i diskem. Bylo vidět, že když to trefí tak to letí. Na dalším kole určitě bude útočit na 25m.  

Jitka Muselová musela přerušit svoje účinkování v závodě také kvůli bolestem zad a je nutné to také okamžitě řešit s odborníky. Nikol Pánková svým pojetím byla také příjemným překvapením šedesátek. Velkou roli ale sehrála ve štafetě na 4x300m.  Kdy dokázala odrazit útok pardubické štafety a velmi výrazně se podílela na cenném vítězství. Petra Mlejnková je benjamínkem týmu a se staršími děvčaty jezdí sbírat hlavně zkušenosti. Její sprinterské vystoupení však bylo velmi slušné a už teď se těšíme na její další vystoupení v týmu mladších žákyň. To platí i Terez Dostálové, která opět překonala laťku na 135cm ve skoku vysokém a vyrovnala si svůj osobní rekord. Zkušenosti sbírali ve sprintech Dominika Seidlová a Tereza Kubová. V příštím kole je již určitě můžeme s čistým svědomím zařadit na soupisku družstva. Doufejme, že ale holky o mnoho zlepší svou tréninkovou morálku. Jakub Andrle si vyzkoušel oštěp a krátký sprint. Všem za předvedené výkony děkujeme.