MČR 22 nabídne sprinterskou řež! Nejen sprity však budou ozdobou šampionátu! Fandíme Mýtu!

28.08.2014 10:33

Trio statečných aneb Zdeňka Seidlová, Andrea Doubková a Barbora Chytková půjdou bojovat o co možná nejlepší umístění v rámci MČR DO 22 V ATLETICE, které se koná  poslední prázdninový víkend v Jablonci nad Nisou.

 

Chystá se opravdu parádní představení, obrovská konkurence, zvolili jsme nejtěžší a nejlépe obsazené tratě. Řada favoritek bude mít co dělat, aby postoupila do finále. Bude to vyvrcholení letošní úžasné vysokomýtské sezóny.

 

Zdeňka Seidlová nastoupí na 100m a 200m, kde se na startu představí opravdu to nejlepší, co v ČR v současnosti je. Favoritek je tam celá řada. Klára Seidlová neprožívá zatím nejlepší sezónu, ale loňská bronzová medailistka z mistrovství Evropy na této trati, bude určitě chtít cenný kov. Helena Jiranová mistryně ČR na 60m v hale v kategorii juniorů výborná čtvrtkařka, velmi dobře rychlostně vybavená závodnice bude také patřit k velikým favoritkám. Martina Štychová má letos ze všech závodnic úplně nejlepší čas a určitě pomýšlí na zlato, na začátku srpna se stala mistryní na této trati v kategorii dospělých. Právě tyto tři závodnice mají jako jediné ze startovního pole běženo letos pod 12 vteřin, zbytek startovního pole ale bude nesmírně vyrovnaný. Ve dvou desetinách je tam nahečmáno hned sedm závodnic a žádná z děvčat není nezkušené ořezávátko. Bude to nádherný souboj, který se nám zopakuje i na 200m.

 

Druhou nejlépe obsazenou disciplínou je 800m děvčat, kde se představí Barbora Chytková. Do soutěže se dostaly pouze děvčata s osobními rekordy pod 2:20, V rozmězí 2:14-2:17 je navíc většina startovního pole. Bára k postupu do nejlepší osmičky bude potřebovat hlavně odvahu a osobák, zahodit respekt a upalovat.

 

Andrea Doubková má startovní pole podobně nabité. Po letech slabších výkonů na této trati bude letos hned několik závodnic atakujících výkon okolo jedné minuty. Je to jedině dobře pokud bude přát počasí Andrea to na tomto stadioně umí. Věřme, že si odpočne po náročné přípravě a bude atakovat svůj nejlepší výkon letošní sezóny.

Držme holkám palce, přivést medaili nebo i jakékoliv finálové umístění by bylo nad očekávání výborné.