KP v hale 2013 aneb 15. medailí - to je hodně dobrý kámo!

21.01.2013 14:40

 

 V neděli 20. 1. se uskutečnily v pražské stromovce krajské přebory Pardubického kraje v atletice. Vysokomýtští závodníci patřili k nejúspěšnějším. Získali celkem 15 medailí.

Ačkoliv je halová sezóna teprve na začátku, výkony našich závodníků byly již teď velmi pozitivní.

Většina z nich si vytvořila parádní osobní rekord a více jak polovina z nich se postavila na stupně vítězů. Kaňkou je zranění Andrey Doubkové a Davida Roháčka. Všichni však pevně věříme, že se dají co nejdříve do kupy. 

Úžasná byla atmosféra uvnitř týmu. Všichni se navzájem podporovali, smáli a hlavně makali.

Povedlo se toho spousta. Zdeňka Seidlová předvedla úžasnou čtvrtici ha 56,45, kdy druhá v pořadí zaostala o více jak 4 vteřiny. Navíc Zdeňka vyhrál 60m v osobáku za 7,81. Dálku žákyň ovládla Tereza Valášková výkonem 490cm, k tomu přidala ještě zlato na 150m a bronz na 60m př.. Nad překážkami v kategorii žen nedala nikomu šanci Andrea Doubková a ve výborném osobáku 9,17 jasně vyhrála. A vítězily i další členky naší mýstké posádky. Saša Smoláková si sama rozběhla 800m a vyhrála v čase 2:37,7. Šárka Novotná, která nastoupila do závodu unavená po sobotních závodech v karate, si senzačně vylepšila osobák na 60m na 8,33 a brala stříbro, pak zvítezila na 300m. Denisa Dostálová, atletický začátečník, získala bronz ve skoku vysokém v kategorii žen. Parádně se ale předvedly holky z Jelení. Anička Mědílková si na 60m doběhla pro bronz v čase 8,51 a na 300m skončila v čase 45,05 druhá za Šárkou. Barča Chytková odvážně rozbalila 1500m a v podstatě udělala soupeřkám závod a v parádním osobáku 5:15 získala bronz. V kategorii mladších žákyň získala dvě medaile Kája Hloupá, když vyhrála nejkratší sprint 60m a na 300m byla druhá.

Další závodnící utočili na osobáky. Filip Peška si o celých 8 vteřin vylepši svoje maximum na 800m. Van Nguyen, nejprve vyhrál svůj rozběh na 60m v osobním rekordu 8,38, ale pak z neznámých důvodů prošvihnul finále. Vane? To se nesmí stávat! Vojta Beneš byl v rozcvičení na 1500m velmi nervozní. Čekal v cíli na svůj start a mezitím pořadatelé na druhé straně haly závod odstartovali. Nejprve propuklo veliké zklamání, ale pak pořadatelé schválili, že Vojta mohl běžet s muži. To byl ale masakr, Vojta bežel celý závod sám a i když se snažil držet strojové tempo, tak jeho čas 5:31,0 byl velmi výrazně ovlivněn právě startem s dospělými. Kdyby běžel ve své kategorii držel by se v kontaktu s ostatním běžci a čas by byl o mnoho lepší. Tak příště.

Hodně se nám líbily obě děvčata na výšce. Marťa Čiháková ač hodně unavená z lyžáku skákala technicky parádně, vždycky jí nějak těsně na rozhodujích výškách laťka spadla, to samé u Kláry Skoupé. U obou je patrné obrovské zlepšení. Mladší žákyně celkově zanechaly velmi dobrý dojem. Eliška Bačová, Nela Šiklová, Monika Ropková, Pavla Chadimová, Eliška Doskočilová a již zmiňovaná Klára Skoupá a Karolína Hloupá, byly vždy v první desítce této kategorie a většina si zaběhla osobní rekordy. Kája Hušáková se vrací po zranění kotníku a ještě to není úplně ono, trénuje teprve dva týdny. Velký progres je také u další sprinterky Sabiny Ježkové. Zlepšuje se každý závod. Její 60m a 150m byly také více než solidní. Dravé pojetí sprintu v jejím podání je velkým příslibem do dalších závodů.

 

Děkujeme všem trenérům za jejich práci a koučování při závodech a rodičům dětí za spolupráci a podporu. Tenére Jirko Jakoubku vem si přiště drobný na prší ať tě můžeme oškubat! : -D