Junková, Bartošková a Novák do první desítky ČR, Duchoslavová v oddílovém rekordu

06.02.2017 13:31

V neděli 5. 2. se uskutečnily krajské přebory Pardubického kraje v jablonecké hale na Střelnici. Výprava vysokomýtských atletů vyrážela poměrně okleštěna o řadu nemocných závodníků, i tak více jak třicet závodníků nastoupilo ke svým startům v boji o krajské medaile a tituly.

Parádně zazávodila Margit Junková ve skoku o tyči. I ta byla v posledních týdnech zužována nemocí a měla poměrně dlouhý tréninkový výpadek. Ze závodu však mohla odcházet s úsměvem ve tváři. Skočila si nový osobní rekord 320cm a vyhoupla se do první pětky českých průběžných tabulek.

Klára Bartošková si veze medaile hned tři. I ona ještě před týdnem ležela v posteli. Přesto dokázala předvést skvělé výkony. Vyhrála běh na 60m v čase 8,04s., vytvořila si osobní rekord na 60m př v čase 9,25s. Pak zkusila 300m, ale v krajní  nevýhodné dráze začala pomaleji a v konci již nešlo ztrátu dohonit a celkově doběhla třetí.

Matyáš Novák si znovu vylepši osobní maximum na 60m, kde skončil druhý. VE finále bojoval jako lev a i když nedokázal svého soka porazit, nádherným závěrem si doběhl pro osobní rekord 7,45s. Chuť si zpravil na trati 150m. Zvládl prudkou jabloneckou zatáčku a zaběhl solidní čas 18,47s a vyhrál. K tomu přidal bronz ve skoku dalekém.

Dařilo se i dalším. Sabina Duchoslavová zaběhla oddílový rekord na dorosteneckých překážkách a poprvé v historii našeho klubu dokázala čas dostat až pod 9 vteřin. K tomu přidala osobní rekord v dálce 514cm a pěkný výkon 10,25m předvedla v kouli. Tato vícebojařka prokázala stoupající formu před MČR.