Juniorky AC Vysoké Mýto výhraly první kolo družstev a Zdeňka Seidlová splnila limit do Baku na další trati, tentokrát 400m

10.05.2014 21:05

V sobotu 10. 5. proběhlo první kolo základního kola soutěže družstev juniorů a dorostu v atletice. Vysokomýtským závodnicím byly za soupeřky týmy Hvězdy Pardubice, AC Pardubice, Ústí nad Orlicí, Trutnova, Týniště nad Orlicí a Nového Města nad Metují.

Mýtská děvčata nebyla v kompletním složení. Chybělo hned několik závodnic, které měly velký bodový potenciál. I neúplný tým ale fungoval na výbornou. Děvčata předvedla řadu vynikajících výsledků. Nejhodnotnější výkon předvedla jednoznačně Zdeňka Seidlová, majitelka dvou splněných limitů  na EYOT do Baku v Ázerbajdžánu na tartích 100m a 200m, totiž přidala další limit tentokrát na trati 400m. Její sólo běh v silném protivětru s obrovsky přepálenou dvoustovkou měl fantastickou hodnotu 55,32s.. Svazové kritérium tak pokořila o celých 58 setin. Velká paráda na úvod sezóny. 

Mýtské juniory ale předvedly hned několik dalších zajímavých výsledků. Bodově táhly tým mimo Zdenky i další opory. Anna Nečinová vyhrála 100m př a kouli, byla druhá v oštěpu. Tereza Valášková loupila body na sprinterských tratích a v dálce, Andrea Doubková na překážkách, Bára Chytková, Michaela Stránská na středních tratích,  velmi se dařilo Alexandře Smolákové i Martině Mlejnkové. Velkým překvapením celého soutěžního dne byly výkony Denisy Dostálové, která svou premiéru v trojskoku přetavila ve vítězství v této disciplíně výkonem 10,47m a byla druhá ve výšce. Pecka. Kvalitní výkony předvedla dorostenka Kristýna Šafářová. Poprvé v životě zvládla vyšší překážky, navíc přidala druhé místo ve výšce. Velkou radost nám dělaly i žákyně, které týmu vyjely pomoci. Karolína Hloupá si vytvořila skvělý osobák na 100m. V oštěpu i v kouli se více než dařilo Anetě Jasanské. Sice její pokusy postrádaly technickou kvalitu, ale její dobrý švih v ruce znamenal hned několik velmi cenných bodů a co se teprve stane až se potká s technikou? Stejně tak se jí dařilo i v kouli. Eliška Doskočilová posbíral body na 800m. Natálie Víšková vybojovla  šest nesmírně cenných bodů na trati 400m př. a sbírala další cenné zkušenosti na 800m. Dobře běžely obě štafety. 

Máme za sebou první kolo a juniorky AC Pardubice, kteří za námi skončily jen 11 bodů si už brousí zuby na další kolo, které je 15. 6.. Musíme jet kompletní. AC určitě posílí. My musíme být ještě silnější. Děkujeme všem za super den. Ještě nás čekají dva těžké kroky!!! Pojďme. My nejsme obyčejní, jsme ACVM!