Hned šestice mýtských atletů se představí při MČR dorostu a juniorů o víkendu v Třinci

25.06.2014 10:54

O víkendů hostí Třinec „gigant“ neboli MČR dvou mládežnických kategorii. Vrchol mládežnické tuzemské atkletické sezóny 2014. Mýtská výprava čítá hned šest závodníků, kteří se představí na individuálních tratích. Začněme od nováčků.

Martina Mlejnková začala s atletikou až ve svých sedmnácti letech a letos po roce a půl tréninku se může pochlubit svou první účastí na MČR. Startuje na trati 800m.

Alexandra Smoláková vyběhne poprvé v kategorii dorostu na trati 1500m a bude určitě chtít atakovat svůj osobní rekord.  Srdci bližší osmistovku bude muset nachystat znovu až na šampionát v hale. Ale proč si nedat osobák na 1500m.

Jan Doskočil si premiéru odbyl v halové sezóně. Teď si odbude premiéru pod otevřeným nebem a také nastoupí na trati na 800m.

Překážkářskou premiéru na MČR budou mít hned dvě závodnice. Nejprve na 100m př. vyběhne Tereza Valášková, která by na této trati mohla zabojovat v obrovské konkurenci dokonce o finále. Na trati 300m př. bude o osobní rekord bojovat Šárka Novotná. Uvidíme ale jak se vypořádá s nemocí, díky které je teď už druhý den doma.

Pojďme k našim největším želízkům v ohni. O postup do finále se budou rvát z plných sil Andrea Doubková na trati 400m př. vloni bronzová z této trati ale bude muset určitě k postupu mezi nejlepších osm atakovat svůj letošní výkon. Ve finále se pak už může stát cokoliv. Na trati 800m bude také o svoje první finále bojovat Barbora Chytková. Ta také musí předvést statečný výkon na hranici osobního rekordu a bojovat nejen v cílové rovince o každou setinku, která by znamenala postup.

Zdeňka Seidlová by neměla mít na trati 400m příliš konkurenci. Zajímavý určitě bude ale její souboj s časomírou. Nejen že na MČR bude chtít předvést svůj nejlepší výkon v sezóně, určitě v sobě bude mít i velikou touhu vylepšit svůj vlastní rekord mistrovství, který drží z loňského roku. Věřme, že její rychlé pojetí čtvrtky vyburcvuje i její konkurentky a společně přiblíží štafetu na MS do Eugene.  V neděli pak vyběhne na 200m. Zde také bude chtít atakovat svůj nejlepší letošní výkon.  

Přejeme všem závodníkům, nejen našim, ať se jim při MČR daří a předvedou právě při těchto závodech svůj nejlepší výkon roku, nebo dokonce i osobák!!!