Fantazie - hned šest mýtských atletek v elitní desítce ČR!

07.06.2015 20:41

Vysokomýtským závodnicím roste forma jako hrom a my jsme za to moc rádi. Hned šestice z nich je v první desítce České republiky.  V žebříčku, který průběžně zveřejňuje prvních padesát závodníků v každé disciplíně během roku, svíti značka AC Vysoké Mýto znovu opravdu vysoko. 

Zdeňka Seidlová a Martina Homolová prožily opravdu příjemný víkend. V rámci kola juniorek si na pardubickém stadionu zaběhly nejlepší výkony roku. Zdeňka Seidlová vedla již před tímto startem tabulky na dvě stě metrů, tentokráte si v sólo závodě vyběhla prvenství i na čtyři sta metrů. Za limitem pro MEJ zaostala pouhé dvě setiny. Obě děvčata pak svedla pikantní souboj na dvě stě metrů.  Výkon Martiny Homolové, která za Zdeňkou Seidlovou zaostala o nicotných šest setin, ji katapultoval na druhou příčku národních tabulek. MÝTSKÉ SPRINTERKY V SOUČASNÉ CHVÍLI DRŽÍ DVA NEJLEPŠÍ VÝKONY ROKU V ČR! Je to moc hezký pohled.  Konkurence ale nespí! Pojďme si tento moment užít a s pokorou a respektem vůči ostatním pracovat dál na svých nedostatcích a svých zlepšeních. Pořád můžeme být lepší! 

Velmi vysoko je i velký talent Tereza Valášková, která i přes velice kolísavou morálku v tréninku dokáže vždy předvést, že by mohla být elitní sprinterkou. Její obrovský rychlostní dar ji stačí na parádní čtvrtou pozici mezi dorostenkami na trati 100m. Kéž by někde konečně  našla ambici chtít být nejlepší.

 Další do party elitních top 10 je Barbora Chytková. Ta už nepatří do sprinterské sekce, ale jedná se o fantastickou osmistovkařku. V národních tabulkách drží v současné chvíli užasnou sedmou příčku.

Zahanbit se rozhodně nenechávají ani mladé pušky. Sabina Duchoslavová je v průběžných tabulkách na 200m překážek na fantastické šesté pozici a na 100m př. po víkendovém výkonu 15,07 už je devátá. Adriana Grulichová je na hladkém sprintu v neskutečné konkurenci, kde děvčata oddělují  na jednotlivých příčkách jen setiny sekundy, také na vynikající deváté pozici na trati 150m v čase 19,25.

Do vrcholu sezóny zbývají ještě dva týdny, žákyním pouze týden. Věřme, že formu budou ladit nejen tréninkem, ale i potřebným odpočinkem a dobrou náladou. Očekávání kazí výkon, my víme co chceme a víme, co proto musíme udělat a víme, že to není snadný. My ale nejsme obyčejní! My jsme ACVM!!!   Dobrá práce, hodně radosti do i dál.