Další obrovský úspěch! Mýtští atleti vybojovali 5 medailí při českém halovém šampionátu

24.02.2014 12:29

V rámci juniorského a dorosteneckého českého šampionátu se opět velmi výrazně prosadili vysokomýtští atleti. Celkem posbírali pět medailí a prokázali, že patří do absolutní české špičky!

 

Nejvýraznější postavou vysokomýtské výpravy byla dle očekávání Zdeňka Seidlová. Nenastoupila na své nejsilnější trati, na které před týdnem zaběhla nový český rekord, ale poměřila síly se sprinterkami na nejkratších distancích 60m a 200m a běžela neskutečně! Na šedesátce zaběhla nový krajský a oddílový rekord v čase 7,66s. a skončila druhá za českou rekordmankou Veronikou Paličkovou z Hodonína. Na dvoustovce zaběhla fantastický čas 24,69 a doběhla si dokonce pro titul mistryně! Navíc byla součástí úspěšné štafety, ale k tomu se ještě dostaneme.

 

 

Adam Zenkl skončil na 1500m stříbrný. Výsledný čas 3:53 je vynikající. V závěru závodu se dokázal před Adama dostat pouze Jan Friš z Vítkovic. Tito dva borci utekli velmi výrazně zbytku startovního pole a zcela zaslouženě si odvaží nejcennější medaile.

 

Další výraznou postavou mýtské výpravy byla Barbora Chytková. V sobotu nastoupila na trati 800m, ale bohužel do finále nepostoupila. V její neprospěch promluvilo do výsledku až příliš negativních činitelů od špatného losu dráhy (v jedné dráze startovali dvě největší favoritky) až přes taktické chyby v dramatické koncovce. Chuť si ale Bára zlepšila v neděli na trati 1500m. Zaběhla nový oddílový rekord a poprvé dokázala čas stlačit pod pět minut. Navíc se zhruba půlhodinky po doběhu postavila na atletický ovál znovu, tentokrát se štafetou a výkon našich závodnic dokonce medailově zacinkal.

 

Štafeta ve složení Tereza Valášková, Andrea Doubková, Barbora Chytková a Zdeňka Seidlová vyválčila po výborném výkonu všech čtyřech závodnic parádní střibrnou medali. Rychlejší byla pouze štafeta Jablonce nad Nisou. Velká pecka!

 

Tereza Valášková se dokázala prosadit i ve své individuální disciplíně a to na 60m,když postoupila z rozběhu přímo do finále. Mimo Zdeňky Seidlové se žádné další mýtské sprinterce ještě nikdy nepodařilo projít na šampionátu až do finále nejkratšího sprintu, tedy nejprestižnější sprinterské disciplíny. Konkurence je na této trati v ČR obrovská. Kupříkladu nejrychlejší Slovenka v letošním roce mezi dospělými, by měla velké problémy postoupit mezi nejlepších osm dorostenek v České republice. My se můžeme pochlubit dokonce hned dvojí finalovou účastí a to je veliká paráda. Terka obsadila vynikající sedmé místo. Na další své trati 200m si vylepšila svoje dosavadní osobní maximum na 26,21s. To bohužel na finále nestačilo.  

 

Andrea Doubková, další součást úspěšného stříbrného týmu ze štafet, nebude vzpomínat na svoje individuální vystoupení nejlépe. Bohužel jak na trati 60m př. , tak na 400m zůstala za očekáváním a neprobila se mezi nejlepších osm závodnic.  Ve štafetě ale předvedla opravdu vynikající výkon a i díky skvělému seběhu k mantinelu držela Mýto dlouhou dobu dokonce ve hře o nejcennější kov.   

 

Honza Doskočil poprvé okusil atmosféru mistrovství republiky a běžel opravdu parádně. Na trati 800m začal velmi svižně a průběžné mezičasy naznačovaly, že by mohl poprvé v životě prolomit hranici 2:10. To se nakonec o nicotných 11 setin nepodařilo, i tak si Honza vylepšil svoje osobní maximu o více jak vteřinu a půl.  

 

 

Další medaili vybojovala Lenka Kučerová ve skoku o tyči a to bronzovou. Výkon bohužel nemá takové parametry, jak bychom si všichni přáli. Lenka mění techniku a věříme, že se brzy dostane znovu k výkonům kolem čtyřmetrové hranice.

 

ŠAMPIONÁT BYL OPĚT PRO NÁS NADSTANDARDNÍ - VŠEM MOC GRATULUJEME!!!