Čtyři závodnice z Mýta míří na Olympiádu, vlajkonošem výpravy bude Ondřej Moravec

12.06.2015 20:24

Čtveřice mladých atletek odjede v neděli do dějiště 7. Olympiády dětí a mládeže (ODM) v Plzni. ODM se staly skutečným svátkem sportu a praktickou demonstrací olympismu, jsou největší sportovní akcí v České republice v žákovských kategoriích. O prestiži, hodnotě a síle projektu ODM svědčí i fakt, že mu byla v květnu 2009 udělena záštita Asociace krajů České republiky. Akce se zúčastní opravdu jen ti nejlepší a výběr na tuto akci byl zahájen již během halové sezóny. Každý atlet musel neustále potvrzovat svou kvalitu a teprve před několika dny zveřejnil šéf trenér naší výpravy Martin Skřivánek nominaci. Mýto se tedy v atletice může těšit na Adrianu Grulichovou, Sabinu Duchoslavovou, Petru Mlejnkovou a Kláru Bartoškovou.  Pojďme si jednotlivé závodnice trošku více představit.

Adriana Grulichová – nás bude reprezentovat ve sprintu na 60m a v dálce a ve štafetě 4x60m. Je to pro ní již druhá Olympiáda, před dvěma lety reprezentovala kraj v dálce. V českých tabulkách na 60m jí patří 15 místo. Zajímavostí je, že výkon 8,08, což je její osobní rekord, má v tabulkách hned šest závodnic. V dálce její maximum 527cm ji řadí v průběžných českých tabulkách na 12. místo.

Na co se nejvíc těšíš na Olympiádu: Nejvíc se těším asi na ten pocit v blocích, ale celkově i na výkony a na štafetu.

Jaká písnička ti zvedne náladu: Ben Cristovao-Město

Co je tvoje nevětší neřest: jsem nepořádnice :-D

Sabina Duchoslavová – reprezentovat bude na 100m př. a ve štafetě 4x60m. Je to pro ní první a díky věku i poslední Olympiáda. Proto bude velmi motivována se předvést.  V českých tabulkách je na 100m př. je na skvělém 9. místě, ale závod běžela do celkem silného protivětru. Věřme, že zaútočí na čas pod 15 vteřin.  

Na co se nejvíc těšíš na Olympiádu:  Na atmosféru!

Jaká písnička ti zvedne náladu: Galantis, Runaway

Co je tvoje nevětší neřest: To nevím :-D

 

Petra Mlejnková – bude reprezentovat na 60m, 4x60m  pojede na svou první Olympiádu a do sezóny vlétla jako kometa. Závod pro ni bude obrovskou zkušeností do dalších let, protože tato mladá dívenka má rozhodně našlápnuto i do budoucna. V českých tabulkách ji osobní rekord 8,39 řadí na 20. Pozici.  Jen 8. Setin ji ale dělí od elitní desítky. Pole je nesmírně vyrovnané.

Na co se nejvíc těší na Olympiádu: Nejvíc se těším na stadion!

Jaká písnička jí zvedne náladu: Hozier, Take me to church

Co je její nevětší neřest: jsem trošku nepořádnice

Klára Bartošková – reprezentovat bude na 60m př. v dálce a na 4x60m. I pro ni je to první zkušenost s takto velkou akcí. Na překážkách se řadí  v českých tabulkách s osobákem 10,55s. na 37. Pozici v dálce pak její osobák 455cm řadí Klárku na 38. místo.

Na co se nejvíc těší na Olympiádu: Na stadion a že si to prostě užijeme

Jaká písnička jí zvedne náladu: Hozier, Take me to church

Co je její nevětší neřest: Asi trochu nepořádnost

PŘEJEME HOLKÁM HONDĚ ŠTĚSTÍ, A´T SE VÁM DAŘÍ a trošku podle těch neřestí doufáme, že nebudete bydlet spolu na jednom pokoji. Neměl by kdo uklízet. :-D DDRŽTE SE! JEDEME MÝTO!!!