Čeští běžci prozřeli ve střetu s evropskou konkurencí, Zenkl mezi Čechy 3.!

08.12.2013 11:07

Čeští běžci Jakub Zemaník, Dominik Sádlo, Adam Zenkl, Jan Friš, Josef Havlíček se vydali na náročnou šestikilometrovou trať Mistroství Evropy v Bělehradě. Konkurence ze zbytku Evropy ukázala velikou kvalitu. Tempo na travnatém promrzlém povrchu šlo u nejrychlejších dokonce hluboko pod 3 minuty. 

Náš Adam Zenkl se mihl na obrazovce hned v úvodu přenosu. Běžel v černé čepičce a díky tomu jsme ho občas zahlédli v obrovském balíku běžců. Jako středotraťař se předvedl náramně. Mezi Čechy Adam skončil třetí!!! To je fantazie!!! Nejlépe běžel Jakub Zemnaík, který skončil 46, druhým nejlepším z Čechů byl Dominik Sádlo, jehož výkon byl pro mě osobně milým překvapením. Výborně se ale prezentoval také náš borec Adam Zenkl. Dokázal porazit jak Jana Friše, tak Josefa Havlíčka. Adam skončil 66. Dominik Sádlo 65. a Jan Friš 67. 

V soutěži týmů obsadila česká reprezentace 13. místo. Adame moc gratulujeme. Adam s Honzou byli v záběru několik vteřin po doběhu a bylo na nich vidět, že trať byla opravdu náročná. 

 

Konkurence z ostatních zemí je ale oproti našim borcům o mnoho stupínků výše. Naši kluci nasbírali cenné zkušenosti a v budoucnu je určitě prodají v kategorii dospělých. 

 

Adame gratulace, jsem nadšenej!!!!