Běžci závodili v Hradci! Na rovinu - velmi slušně!

18.11.2012 12:52

 

V sobotu 17. listopadu se naši běžci zúčastnili závodů v Hradci Králové. Bára Chytková a Saša Smoláková zvítězily, Honza Doskočil, Vojta Beneš skončili 3. a Filip Peška skončil těsně pátý jen několik sekund od bronzové pozice. 

Očima trenéra:

Bára Chytková - na pohled nevypadal běh tak lehce jako u nás na Kujebině, ale je to i tím, že se běželo rychleji.  Po celou dobu trati však byla Barča aktivní a stupňovala tempo, v cílové rovince předvedla parádní finish. Ukázala dobrou psychickou odolnost. Celou trať běžela totiž osamocena (soupeřky byly za ní). Stále je však třeba pracovat na technice běhu, soustředit se na správné provedení ABC, techniku běhu zlepšovat hlavně v rovinkách a klusu (tzn. uvolněná práce paží, držet krok na kotníku atd....) Další věc ke zlepšení je rozcvičení před závodem – neohlížím se na své oddílové partnery. Soustředím se sám na sebe a počítám s dobou na rozcvičení cca -30-40 minut. Např. (5minut rozklus, 15 protažení, 15 ABC, 5 rovinky) 40 min je minimum.

Známka na stejné stupnici jako ve škole: 2 (za rozscivčení :-D)

 

Saša Smoláková:

Na pohled to vypadalo hodně snadno. Jako, že to běží samo. Rozcvičení před závodem raději nekomentuji (jak začátečníci).  Platí to samé co u Báry. V závodě byl odstup od zbytku startovního pole docela značný. Líbilo se mi to. Také Saše se dařilo tempo vystupňovat a prohnala i řadu chlapců. Co mi tam trochu chybělo, byla větší dravost – samozřejmě je to odraz povahových vlastnosti, ale trošku přidat na dravosti, být daleko víc hladová po výsledku, dokázat se hecnout až na hranice svých možností. To zatím příliš nejde. Každopádně vítězství se počítá!

Známka taktéž 2 ( za rozcvičení)

 

Vojta Beneš

Myslím si, že klidně mohl začít ve větším tempu, na druhou stranu je to jeho teprve druhý závod, takže teprve zjišťuje své hranice. Ozdobou byl dlouhý krok, ale opět nám tam trochu lítaly rozházené ruce.  Takticky nezvládnutý závěr závodu, kde to vypadalo, že Vojta dokonce skončil až čtvrtý. V cílové rovince se prostě musí makat až do posledního metru. Vůbec nekoukat co se děje za tebou, vždycky do toho dát maximum a dosprintovat do cíle. Pak když prohraješ můžeš si říct jen „dneska byl holt lepší“, ale nikdy si neřekneš – „ty jo, to jsem nečekal, že tak zrychlí, myslel jsem si, že je daleko“. Platí to ve všech závodech. Každopádně velmi živý projev. Z mé strany veliká spokojenost, jen makat dál. U rozcvičení platí to samé co u holek – Zlepšit!

Známka trenéra: 2 – (Rozcvičení a taktika)

 

Filip Peška

Pro mě velmi milé překvapení. Běžel uvolněně,  rytmicky, držel tempo. Do budoucna ale bude muset zapracovat na pohyblivosti. Protahovat, zpevňovat a znovu protahovat! To je obrovská slabina a musíme na tom zapracovat. Dvě třetiny Fíla držel krok se špičkou závodu i s našim Vojtou , v cílové rovince mu čelo trochu poodběhlo, ale na bronz ztratil cca 5 sekund, což je super.  Příště také  zlepšit rozcvičení na závod, chválím za bohatou škálu cviků v ABC.

Známka kouče: 2

Jan Doskočil

Je vidět, že už podobně jako Saša má něco odběháno. Jeho projev v závodě byl velmi aktivní. Rval se o každý metr, stupňovat tempo. Honza se mi opravdu líbil. Běžel dobře. Co se týká taktiky, chtělo to možná více soupeře rozcukat. Zkusit zatáhnout do kopečka a otestovat soupeře jak je na tom, případně další varianta trochu zvolnit a pošetřit a pak také prudce vystupňovat. Ale to je dost těžké, každý závod je jiný. Tento  soupeř nechtěl prohrát a běžel taktikou A la srab! Takže Honza odtáhl 1700m a pak ho zezadu soupeř přesprintoval pár metrů před cílem.  Na dráze se této taktice konkurenta dá trošku bránit, ale v krose velmi těžko. Jsem nadmíru spokojený, jen tak dál , vydrž pracovat.

Známka trenéra: 1-