Barbora Chytková v parádním osobáku při MČR dospělých, Tereza Valášková běžela semifinále

16.02.2014 06:29

Poprvé se naše závodnice Barbora Chytková představila na halovém šampionátu dospělých. Podobně jako Zdeňka Seidlová v loňském roce při své premiéře, i Bára vlétla do závodů a soubojů se staršími závodnicemi naproto bez ostychu. V závodě na 800m byla velmi aktivní. Prvních 200m rozběhla v čase 31 sec. tedy velmi, velmi rychle. Pak celý peloton závodnic trošku zvolnil, ale Barča stále běžela v těsném kontaktu s první závodnicí. V posledním kole sice trošku doplatila na odvážně rozběhnutý závod, kdy ji velmi zkušené starší závodnice začaly předbíhat, ale Bára tento psychicky velmi náročný moment zvládla parádně. V koncovce ještě našla zbytky sil a byl z toho parádní osobní rekord 2:18,84. Mezi dospělými si na poprvé připsala 14. místo. Její výkon je velikým příslibem před šampionátem juniorů a dorostu příští týden ve stejné hale v Praze. Bára poskočila v českých tabulkách na úžasné 5. místo mezi juniorkami. Báře moc gratulujeme!

 

Tereza Valášková stejně jako Bára také benjamínek výpravy, přijela hlavě sbírat zkušenosti a sbírala je ve velkém stylu. Svou úvodní šedesátku dokázala stlačit pod osm sekund a to ji vyneslo postup mezi nejlepších šestnáct sprinterek v České republice. V semifinále startovala po boku absolutní české elity např. české rekordmanky Kateřiny Čechové. Celkově obsadila také vynikající  14. místo. Terka dokázala postupně vylepšovat svoje časy. V rozběhu běžela 7,97s. v semifinále 7,96s.. no a jak to bude pokračovat za týden při MČR dorostu věřme že třeba takhle: 7,85s a pak 7,84s. a ve finale 7,83s to by nebylo špatné ne?

 

Andrea Doubková zaběhla 400m za 60,45 a celkově obsadila 17. místo. I Andrea bude bojovat příští týden o finálové umístění na této trati podobně jako Bára s Terkou.