Atletické týmy dolaďují soupisky pro soutěže družstev

28.03.2014 08:13

Stejně jako ostatní atletické kluby i AC Vysoké Mýto se poctivě chystá na hlavní sezónu a soutěže družstev. Letos vysokomýtský klub staví největší počet družstev ve své historii. Ženy se představí v prestižní 1. lize. To je druhá nejvyšší soutěži v ČR. Z Pardubického kraje soutěží ve vyšší lize pouze klub Hvězdy Pardubice, který však disponuje několikanásobně větším rozpočtem a řadí se mezi největší atletické kluby v ČR. Soupeři budou letos velmi silní a liga bude velmi vyrovnaná. Kromě Jablonce nad Nisou se nejspíš budou všechny týmy strachovat o sestup. stačí jedno slabší kolo a týmy budou namočeni v sestupových starostech. Věříme, že náš tým, který bude oslaben o Zdeňku Seidlovou to zvládne bez větších potížíé a v lize se udrží. 

Mýto vůbec poprvé staví družstvo juniorek a bude se ze všech sil snažit uspět v krajském přeboru, odkud by děvčata ráda postoupila do finále Česka. Tam kdybychom měli potřebné štěstí bychom rádi postoupili i do finále mistrovství České republiky. Tým nabírá na síle, stále se ho snažíme doplnit o hostující, které by nám s tímto těžkým cílem pomohli.  V cestě nám bude stát mnoho kvalitních klubů. Hvězda Pardubice, AC Pardubice a silné může být i Ústí pokud vhodně doplní svůj kádr. 

Pak chystáme start našich starších žákyň. Děvčat je celkem dost a uvidíme jak se jim bude dařit. V trénincích se pomalinku zlepšují, většina děvčat je ročník 2000  takže letos si soutěž oťuknou a za rok by mohly být hodně silné. Kluky starší žáky jsme se nakonec rozhodli poslat na hostování do ŠAK Pardubice. Zde maji totiž velikou šanci dostat se do finále MČR. Máme totiž pouze 4 borce, ale velmi kvalitní. Tomáš Popelka je dokonce finalistou MČR. Jeho zdravotní stav nás ale trápí. Zranění z haly je vážnější než jsme čekali, ale my to zvládneme!

Družstvo mladších žákyň bude také zajímavé. Díky dobré práci trenéra Divokého dělají děvčata, pokud chodí pravidelně, velké pokroky. Chlapců máme méně, přemýšlíme, že bychom kluky dali do Chocně, kde by společně s ostatními borci mohli být opravdu silní a v přeboru by mohli dokonce přemýšlet o postupu do finále. 

Velmi se těšíme na soutěže přípravek, hned dvě kola se odehrají u nás na stadioně ve Vysokém Mýtě a rodiče a kamarádi budou moci přijít fandit. Držte našim týmům palce.